Τα ζώδια και οι γενέθλιοι λίθοι για τους μήνες Ιούλιο – Δεκέμβριο

Έχοντας ήδη αναφερθεί στις πολύτιμες πέτρες για τους μήνες Ιανουάριο ως Ιούνιο, συνεχίζουμε το αφιέρωμα στους γενέθλιους λίθους και για τους υπόλοιπους, μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Ιούλιος: ο Καρκίνος και η γενέθλια πέτρα του, το Ρουμπίνι

Το Ρουμπίνι (Rubin) με το βαθύ κόκκινο χρώμα του συνδέθηκε με τη δύναμη και το πάθος. Αυτά είναι και τα κύρια χαρακτηριστικά που προσδίδει σε όποιον το φορά. Το ρουμπίνι είναι ένας πολύτιμος λίθος, γνωστός για τη σκληρότητά του, αφού έρχεται δεύτερος μετά το διαμάντι και για το ζωηρό χρώμα του. Αντιπροσωπεύει τη ζωή, τη ζωντάνια, την ενεργητικότητα και είναι ο birthstone του Ιουλίου.

Διάβασε αναλυτικότερα για τα Ρουμπίνια στο άρθρο μας με τίτλο “Ρουμπίνι, η γενέθλια πέτρα του Ιουλίου

Αύγουστος: ο Λέων και η γενέθλια πέτρα του, το Περίδοτο

Το Περίδοτο (Peridot) θεωρείται από πολλούς ότι προστατεύει από το κακό και τα άσχημα όνειρα και ότι φέρνει τύχη και ευημερία στο πρόσωπο που το φορά. Έχει κίτρινο – πράσινες αποχρώσεις που προσφέρουν ηρεμία, ενώ σε αρχαίους πολιτισμούς συνδέεται με το θείο στοιχείο. Η γενέθλια πέτρα του Αυγούστου έχει χρησιμοποιηθεί σε ιερατικά άμφια και στολίζει θρησκευτικά σύμβολα, λόγω της πεποίθησης που υπάρχει ότι διώχνει το κακό.

Σεπτέμβριος: ο Παρθένος και η γενέθλια πέτρα του, το Ζαφείρι

Το μπλε χρώμα του ζαφειριού (Sapphire) είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό των ανθρώπων, αν και δεν είναι το μοναδικό. Το ζαφείρι συμβολίζει την πίστη, την εμπιστοσύνη, τη σταθερότητα, την ειλικρίνεια και είναι η γενέθλια πέτρα των Παρθένων και του Σεπτεμβρίου. Προστατεύει από το κακό και τη ζήλεια και βοηθά στην ψυχική και συναισθηματική σταθερότητα εκείνου που το φορά.

Διάβασε, επίσης, το άρθρο μας για τα ζαφείρια με τίτλο “Ζαφείρι, η γενέθλια πέτρα του Σεπτεμβρίου” και μάθετε τα πάντα για αυτά.

zodia genethlies petres ana mina

Ζώδια και γενέθλιοι λίθοι για τους μήνες από τον Ιούλιο ως και τον Δεκέμβριο – Δες εδώ για τους άλλους 6 μήνες

Οκτώβριος: ο Ζυγός και η γενέθλια πέτρα του, ο Οπάλιος

Ο Οπάλιος (Opal) πιστεύεται πως ενισχύει την αυτοπεποίθηση του ατόμου που τον φορά. Τον βοηθά να υπερνικήκει φοβίες και να αφήσει στην άκρη δισταγμούς για ενέργειες που πρέπει να κάνει για να προχωρήσει στη ζωή του. Λειτουργεί σαν φίλτρο θάρρους και είναι ο γενέθλιος λίθος του Οκτωβρίου και του ζωδίου του Ζυγού.

Νοέμβριος: ο Σκορπιός και η γενέθλια πέτρα του, το Τοπάζι

Το Τοπάζι (Topaz) έχει συνδεθεί από την αρχαιότητα με την ηρεμία και την τύχη. Αν και σήμερα είναι γνωστότερο το μπλε τοπάζι, το διαχρονικά πιο δημοφιλές είναι το τοπάζι με τις χρυσοκίτρινες αποχρώσεις.

Διάβασε, επίσης, το άρθρο μας για το Blue Topaz με τίτλο “Κοσμήματα με blue topaz” και εμβαθύνετε σε γνώσεις για αυτό το υπέροχο πετράδι.

Δεκέμβριος: ο Τοξότης και η γενέθλια πέτρα του, ο Τανζανίτης

Ο Τανζανίτης (Tanzanite) ανακαλύφθηκε στην Τανζανία και οφείλουμε την αναγνωρισιμότητα και το όνομά του στο διάσημο κατάστημα Tiffany & Co. Το 1968 “επένδυσε” επικοινωνιακά σε αυτόν τον πολύτιμο λίθο και σύντομα τον κατέστησε ένα από τα trends της εποχής. Μέχρι και σήμερα, ο τανζανίτης, με τις χρωματικές διαφοροποιήσεις του, ανάλογα τη γωνία από την οποία τον κοιτάζει κανείς, συνδέεται με θεραπευτικές ιδιότητες. Πιστεύεται, επίσης, ότι παρέχει πνευματική διαύγεια σε εκείνον που τον φορά.

Ανεξάρτητα με τους γενέθλιους λίθους, σου θυμίζουμε να διαβάσεις περισσότερα για τον Μοργκανίτη. Θα τον βρεις δεμένο υπέροχα σε κομψά κοσμήματα που διαθέτουμε στα κοσμηματοπωλεία μας. Άφησε τη ρομαντική διάθεση από το ροζ χρώμα του να σε παρασύρει και ονειρέψου πού θα ήθελες να βρίσκεσαι. Διάβασε αναλυτικά στο άρθρο μας με τίτλο “Μοργκανίτης! Το υπέροχο ροζ πετράδι

Θυμήσου, επίσης, να διαβάσεις και το αφιέρωμά μας με θέμα τις πολύτιμες πέτρες και την αντιστοιχία τους με τα χρόνια γάμου και τις επετείους. Μάθε ποιος πολύτιμος λίθος ταιριάζει ως δώρο σε κάθε επέτειο γάμου, ξεκινώντας από ΕΔΩ.

Στο e-shop θα βρεις πολλά σχέδια και στα φυσικά καταστήματα κοσμημάτων Spiros Tasoulis Jewellery θα εντοπίσεις ακόμα περισσότερα σε κάθε είδος κοσμημάτων.

Με ένα μεγάλο εύρος τιμών και πολλά διαφορετικά στυλ στη διάθεσή σου, βρίσκεις κάθε φορά αυτό που θα σε κερδίσει. Για σένα ή για το άτομο που το προορίζεις ως δώρο.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε