Ζαφείρι, η γενέθλια πέτρα του Σεπτεμβρίου

To Ζαφείρι, η γενέθλια πέτρα του Σεπτεμβρίου , είναι ποικιλία του κορουνδίου. Αποτελεί το δεύτερο πιο σκληρό ορυκτό μετά το διαμάντι.Τυπικά τα ζαφείρια εμφανίζονται ως μπλε πέτρες που κυμαίνονται από το πολύ απαλό μπλε ως το βαθύ μπλε.Τα ζαφείρια εμφανίζονται επίσης και σε άλλα φυσικά  χρώματα και αποχρώσεις όπως άχρωμο γκρι , κίτρινο. ανοιχτό ροζ ,πορτοκαλί, πράσινο, ιώδες και καφέ που ονομάζονται φανταχτερά ζαφείρια.  Για παράδειγμα  έχουμε το διάφανο ζαφείρι, το μπλε ζαφείρι που δημιουργείται από προσμίξεις σιδήρου και τιτανίου, το μοβ που δημιουργείται από προσμίξεις βαναδίου και το ροζ από προσμίξεις χρωμίου.Τα ζαφείρια με την ονομασία Αλεξανδρίτες εμφανίζονται στο φως της ημέρας σαν γαλάζια. Αυτά με την ονομασία Αστερίας θεωρούνται τα πιο εντυπωσιακά και τα πιο ακριβά . Γενικά τα πιο εμπορικά ζαφείρια είναι αυτά που έχουν τις αποχρώσεις του γαλάζιου.             Η μεγαλύτερη πηγή ζαφείρι είναι η Αυστραλία, ειδικά η Νέα Νότια Ουαλία. Οι Αρχαίοι ονόμαζαν ζαφείρι την Ουράνια πέτρα. Ήταν το στολίδι του Θεού Απόλλωνα

Τι συμβολίζει

Το ζαφείρι είναι γνωστό ως η πέτρα της Σοφίας.Λένε ότι ενισχύει την πίστη ,προστατεύει ,  διώχνει τις αρνητικές σκέψεις και ηρεμεί το νου. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύει την καθαρότητα της ψυχής.Οι βασιλιάδες στο Μεσαίωνα φορούσαν αυτή την πέτρα σε δαχτυλίδια και καρφίτσες πιστεύοντας ότι τους προστατεύει από φθόνους και βλάβες.

Το πιο διάσημο ζαφείρι υπάρχει πάνω στο Αυτοκρατορικό κράτος  που φορούσε η βασίλισσα Βικτόρια το 1838. Σήμερα βρίσκεται στον Πύργο του Λονδίνου.Αυτό το κόσμημα ονομάζεται το ζαφείρι του Αγίου Εδουάρδου, επειδή κάποτε ανήκε στον Edward τον Ομολογητή , ο οποίος φορούσε την πέτρα αυτή σε ένα δαχτυλίδι κατά τη διάρκεια της στέψης του.

Το Sapphire έγινε σύμβολο βασιλικής αγάπης το 1981, όταν ο πρίγκιπας Charles της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε στη Lady Diana ένα μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων ζαφείρι 12 καρατίων. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επέλεξε να προσφέρει αυτό το δαχτυλίδι  αργότερα στη μέλλουσα σύζυγο του, την Catherine Middleton ,το 2010. Σήμερα, το μπλε ζαφείρι υψηλής ποιότητας παραμένει ένας από τους σπάνιους πολύτιμους λίθους της Μητέρας Φύσης.

Εσείς θα διαλέγατε δαχτυλίδι αρραβώνων με ζαφείρι;

Σχολιάστε