Κάθε χρόνος γάμου και μια πολύτιμη πέτρα που του ταιριάζει (1η ως 14η επέτειος)

Πες μας πόσα χρόνια γάμου κλείνετε κι εμείς πέρα από το να σας ευχηθούμε να είστε αιώνια ερωτευμένοι, θα σου πούμε και ποια πολύτιμη πέτρα σας αντιστοιχεί. Τι πιο ρομαντικό για την επέτειο γάμου από ένα δώρο – κόσμημα με πολύτιμες πέτρες που συνδέονται με τα χρόνια γάμου που έχετε διανύσει.

Τις επετείους γάμου τις γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Για καθένα από τα πρώτα 25 χρόνια γάμου αντιστοιχεί κι ένας πολύτιμος λίθος. Κατόπιν, οι σημαντικότερες επέτειοι είναι ανά πενταετία. Μόλις συμπληρώνεται μια νέα πενταετία γάμου, έχουμε νέο milestone και αντιστοιχεί ένας πολύτιμος λίθος. Μέχρι και την 80η επέτειο γάμου.

Όπως θα δεις, στην 1η επέτειο αντιστοιχεί ο χρυσός, στην 25η το ασήμι και στην 70η η πλατίνα (ή κατά πολλούς και το διαμάντι). Έτσι έχουμε την αργυρή, την χρυσή και την πλατινένια επέτειο γάμου. Σε όλες τις άλλες αντιστοιχούν πολύτιμοι λίθοι, που χαρίζονται “δεμένοι” σε υπέροχα κοσμήματα.

Έτσι, για παράδειγμα, στα 60 χρόνια γάμου, τα ζευγάρια γιορτάζουν την Αδαμάντινη επέτειο γάμου. Για την περίσταση, ένα κόσμημα με διαμάντι είναι το τελειότερο δώρο, καθώς συμβολίζει την ακλόνητη αγάπη και την συμπαγή σύνθεση της σχέσης αυτών των δύο ανθρώπων.

Κοσμήματα για την επέτειο γάμου με πολύτιμες πέτρες και ο συμβολισμός τους

Συγκεντρώσαμε σε μια εικόνα όλους τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους στους οποίους θα αναφερθούμε σε αυτό το αφιέρωμα, ώστε να έχεις την μορφή τους στο μυαλό σου όσο διαβάζεις για αυτούς.

Πολύτιμοι λίθοι που ταιριάζουν για κάθε χρόνο επετείου γάμου

1η επέτειος γάμου – Gold (Χρυσός)

Όταν ένα ζευγάρι κλείνει τον πρώτο χρόνο γάμου, τα χρυσά κοσμήματα είναι δώρα που θα αναδείξουν αυτό το όμορφο, πρώτο milestone σε ανεπανάληπτο γεγονός. Tα συναισθήματα είναι έντονα, ο έρωτας γεμάτος πάθος και η αγάπη δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Ο χρυσός έρχεται να επισφραγίσει με τη σκληρότητα και καθαρότητά του αυτά τα συναισθήματα.

2η επέτειος γάμου – Garnet (Γρανάτης)

Υπέροχο, βαθύ, πορτοκαλοκόκκινο χρώμα που συναντάται σε παραλλαγές και όνομα που του δόθηκε χάρη στην ομοιότητά του με τους σπόρους του ροδιού. Ο Γρανάτης ή Γρανάδα είναι πέτρα που πιστεύεται πως φέρνει υγεία, ευτυχία και αφθονία.

3η επέτειος γάμου – Pearl (Μαργαριτάρι)

Για τα μαργαριτάρια τι μένει να πούμε άραγε; Έχουμε αναφερθεί σε αυτά πολλές φορές γιατί είναι αγαπημένα και δημοφιλή. Ως δώρα για την 3η επέτειο γάμου είναι ιδανικά, καθώς μεταξύ άλλων συνδέονται με την καθαρότητα και την ταπεινότητα. Στοιχεία πολύ σημαντικά, τα οποία υπάρχουν στις σχέσεις που αντέχουν στον χρόνο.

4η επέτειος γάμου – Blue Topaz (Μπλε Τοπάζι)

Ρομαντικό το χρώμα του, ρομαντική και η αύρα που εκπέμπει. Το μπλε τοπάζι συνδέεται με τη δύναμη, την ομορφιά και τη μακροζωία. Για τα τέσσερα χρόνια γάμου ένα κόσμημα με μπλε τοπάζι είναι μια υπέροχη επιλογή.

5η επέτειος γάμου – Sapphire (Ζαφείρι)

Η πρώτη πενταετία γάμου είναι δυο φορές σημαντική. Πέρα από το ότι διανύθηκαν τα πρώτα χρόνια γάμου, συμπληρώθηκε και η πρώτη από τις πενταετίες που αποτελούν ξεχωριστά milestones στη διαδρομή του ζευγαριού. Της αρμόζει ένα κόσμημα με ζαφείρι, που το βαθύ μπλε χρώμα του θα τονίσει τη σταθερότητα, την ειλικρίνεια και την πίστη στη σχέση.

6η επέτειος γάμου – Amethyst (Αμέθυστος)

Για τα 6 χρόνια γάμου ένα κόσμημα με αμέθυστο είναι ό, τι πιο ταιριαστό. Το γλυκό λιλά χρώμα του είναι μαγευτικό. Ο αμέθυστος συνδέεται με την αίσθηση της δύναμης. Εκείνη την ήρεμη δύναμη που κατακτά ένας άνθρωπος εσωτερικά. Όπως και οι σχέσεις μετά από 6 χρόνια γάμου.

7η επέτειος γάμου – Onyx (Όνυχας)

Τα 7 χρόνια γάμου είναι για πολλούς ένα πρώτο κρίσιμο στάδιο στον γάμο και – μεταξύ σοβαρού και αστείου – εξισώνονται με τα 7 χρόνια φαγούρα. Στη λαϊκή συνείδηση όταν ένα ζευγάρι κλείνει τα 7 χρόνια γάμου, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να συνεχίσει να είναι μαζί για πάντα. Ο Όνυχας είναι η πέτρα που αντιστοιχεί στην 7η επέτειο γάμου. Το μαύρο, η σκούρο καφέ, επιβλητικό χρώμα του είναι ιδανικό για να υποδηλώσει αυτή την σταθερότητα των θεμελίων και την αποφασιστικότητα στο “μένουμε μαζί”.

8η επέτειος γάμου – Tourmaline (Τουρμαλίνη)

Η τουρμαλίνη με τα χρώματά της εμπνέει και προκαλεί όμορφα και ευγενή συναισθήματα. Υποδηλώνει την αγάπη και τον σεβασμό που συνδέεται με την ευγένεια. Στα 8 χρόνια γάμου, ένα ζευγάρι έχει φτάσει σε αυτό το στάδιο της σχέσης του και ένα κόσμημα με τουρμαλίνη είναι ένα υπέροχο δώρο, γεμάτο συμβολισμούς.

9η επέτειος γάμου – Lapis lazuli (Λάπις Λάζουλι)

Αυτή η πέτρα συμβολίζει την αισιοδοξία και την αναγέννηση, ενώ λόγω και του μπλε χρώματός της πιστεύεται ότι προστατεύει από το κακό μάτι. Προσφέρει γαλήνη και μακροζωία και σε έναν γάμο 9 ετών αυτά αποτελούν σημαντικά χαρακτηριστικά.

10η επέτειος γάμου – Diamond (Διαμάντι)

Diamonds are forever και δεν θα μπορούσε σε ένα από τα πρώτα σημαντικά milestones ενός γάμου, αυτό της πρώτης δεκαετίας, να είναι ιδανικό οτιδήποτε άλλο πέρα από ένα διαμαντένιο κόσμημα. Καθαρότητα, σκληρότητα και λαμπρότητα που αντέχουν στον χρόνο.

11η επέτειος γάμου – Turquoise (Τιρκουάζ)

Το τιρκουάζ είναι η πέτρα που με το γαλαζοπράσινο χρώμα της συνδέεται με την καλή υγεία, την τύχη και την προστασία από καθετί κακό. Κοσμήματα με τυρκουάζ είναι θαυμάσια δώρα επετείου.

12η επέτειος γάμου – Jade (Νεφρίτης)

Ο νεφρίτης θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη και αρμονία. Συνδέεται με την καλοζωία, την αγάπη και την επιτυχία. Τι πιο ταιριαστό για την επέτειο μετά από 12 φανταστικά χρόνια γάμου.

13η επέτειος γάμου – Citrine (Σιτρίν ή Κιτρίνης)

Το σιτρίν έχει ένα σαγηνευτικό κίτρινο χρώμα και κάθε κόσμημα που έχει δεμένη μια τέτοια πέτρα είναι εντυπωσιακό. Υπέροχη ευκαιρία η 13η επέτειος γάμου για ένα τέτοιο δώρο.

14η επέτειος γάμου – Opal (Οπάλιος)

Το οπάλιο είναι μια πέτρα “αναποφάσιστη” ως προς τη σύνθεση των χρωματισμών της, αλλά αποφασιστική ως προς τις “ικανότητές” της να χορηγεί αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη.

Το αφιέρωμα συνεχίζεται με τους πολύτιμους λίθους, που συνδέονται με κάθε χρόνο γάμου από την 15η επέτειο και μετά.

Στο e-shop θα βρεις πολλά σχέδια και στα φυσικά καταστήματα κοσμημάτων Spiros Tasoulis Jewellery θα εντοπίσεις ακόμα περισσότερα σε κάθε είδος κοσμημάτων.

Με ένα μεγάλο εύρος τιμών και πολλά διαφορετικά στυλ στη διάθεσή σου, βρίσκεις κάθε φορά αυτό που θα σε κερδίσει. Για σένα ή για το άτομο που το προορίζεις ως δώρο.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε