Ρουμπίνι, η γενέθλια πέτρα του Ιουλίου

Το γνωρίζατε ότι καθένας από μας μπορεί να συνδέσει τον μήνα γέννησης του με ένα σπάνιο και μοναδικό πολύτιμο λίθο; Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να κάνετε ένα σημαντικό δώρο στη φίλη σας,τη σύζυγό σας ή τη μαμά σας ,μια πολύ ελκυστική ιδέα, θα ήταν ένα κόσμημα με τον πολύτιμο λίθο που αντιστοιχεί στο μήνα γέννησης της. Εάν είστε τυχεροί και γεννηθήκατε τον μήνα Ιούλιο, το ρουμπίνι είναι το birthstone σας!

Το ρουμπίνι είναι μια ποικιλία κορούνδιο , που στη συνέχεια αποκτά το βαθύ κόκκινο χρωματισμό από το χρώμιο. Το όνομα του προέρχεται από τη λατινική λέξη rubeus. Είναι διαθέσιμο σε μια σειρά από κόκκινες αποχρώσεις,όπως από πορφυρό και μπλε κόκκινο έως και πορτοκαλί -κόκκινο . Το πιο διάσημο ρουμπίνι, είναι ένα βιρμανικό ρουμπίνι που έχει ένα ζεστό ,παθιασμένο και πλήρες κόκκινο χρώμα .

Τι αντιπροσωπεύει;

Το ρουμπίνι αντιπροσωπεύει την αγάπη , το πάθος, το θάρρος και το συναίσθημα.  Για αιώνες έχει θεωρηθεί ο βασιλιάς των πολύτιμων λίθων.Μπορεί να τονώσει το μυαλό και την αυτοπεποίθηση.Είναι ένας λίθος που φέρει μεγάλη εκτίμηση από την αρχαιότητα.Στον  Μεσαίωνα του είχαν αποδοθεί μαγικές δυνάμεις. Θεωρείται ότι φέρνει λάμψη,χαρίζει δύναμη και αφθονία, ευτυχία και σοφία! Είναι σύμφωνα με την παράδοση η πέτρα των πλουσίων.Επίσης ήταν ένα από τα πιο φημισμένα κοσμήματα για τη νύφη! Ακόμα και για εσάς που έχετε επέτειο γάμου , αυτό τον μήνα ,είναι το ιδανικό δώρο σε κόσμημα, για να δείξετε την αγάπη σας!

Σχολιάστε