Κοσμήματα με blue topaz

Το μπλε τοπάζι είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς πολύτιμους λίθους σήμερα. Μπορεί να βρεθεί σε 3 διαφορετικές αποχρώσεις: ανοιχτό μπλε ουρανό , δροσερό ελβετικό μπλε και το βαθύ μπλε του Λονδίνου. Το topaz είναι ένα πολύ σκληρό υλικό και το μπλε topaz  είναι μια πολύ όμορφη πέτρα που διατίθεται στις παραπάνω αποχρώσεις με μια εντυπωσιακή υαλώδη λάμψη. Είναι επίσης ένα πολύ προσιτό κόσμημα σε σύγκριση με την τιμή ανά καράτι παρόμοιων χρωματιστών πολύτιμων λίθων Το φυσικό μπλε τοπάζι είναι πράγματι πολύ σπάνιο και έχει απόχρωση ανοιχτού μπλε. Σήμερα το μπλε τοπάζι δέχεται μια ορισμένη επεξεργασία με ακτινοβολία και συχνά με θερμότητα. Σχεδόν όλοι οι λίθοι blue topaz που κυκλοφορούν στην αγορά παράγονται με την επεξεργασία λευκού topaz  με ακτινοβολία

Ένα σύμβολο της ηρεμίας και της ειρήνης

Μονόπετρο με London blue topaz και διαμάντια

Καθώς το μπλε χρώμα θεωρείται το χρώμα της ηρεμίας, το μπλε τοπάζι  προάγει την αρμονία και τη χαλάρωση . Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την επούλωση των αρνητικών συναισθημάτων  Στο παρελθόν το topaz είχε χρησιμοποιηθεί για να κατευθύνει τη διανοητική ανδρεία.Το φορούσαν οι διαλογιστές   γιατί πίστευαν ότι βοηθούνται στο να επικεντρωθούν και να διαλογιστούν σε σημαντικά θέματα.

Όποιος και αν είναι ο συμβολισμός του , είναι βέβαιο ότι τα κοσμήματα με blue topaz είναι ιδιαίτερα , κομψά και αντικατοπτρίζουν μια elegant εμφάνιση.

Σχολιάστε