Τα ζώδια και οι γενέθλιοι λίθοι για τους μήνες Ιανουάριο – Ιούνιο

Από την γέννηση της ανθρωπότητας, ο παράγοντας “τύχη” διατηρεί διαχρονικά πολύ υψηλή αξία στις μετοχές του. Οι άνθρωποι δεν παύουν να κυνηγούν μια καλή τύχη για τον εαυτό τους και να εύχονται “καλή τύχη” στους άλλους.

Με σύμβολα επιδιώκουν να εξευμενίσουν οτιδήποτε θα φέρει την τύχη με το μέρος τους. Με σύμβολα, επίσης, επιδιώκουν να κρατήσουν μακριά οτιδήποτε θα  μπορούσε να εμποδίσει την καλή τύχη στη ζωή τους. Αν και για τα σύμβολα που συναντούμε σε κοσμήματα θα μιλήσουμε σύντομα, στο παρόν άρθρο θα σταθούμε στους ημιπολύτιμους και πολύτιμους λίθους.

Πολύτιμοι λίθοι και τύχη

Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι συνδέονται επίσης με την καλοτυχία και αντιστοιχίζονται με τους μήνες του έτους και τα ζώδια. Φέρεται να χορηγούν καλή τύχη στους κατόχους τους και συμβολίζουν αξίες και έννοιες όπως αυτές που αναφέρονται στη συνέχεια.

Οι πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες δένονται σε κοσμήματα, όπως δαχτυλίδια, μενταγιόν και κολιέ, σκουλαρίκια. Το να γνωρίζεις τον μήνα γέννησης ή το ζώδιο του ανθρώπου για τον οποίο προορίζεται το κόσμημα, σου δίνει επιπλέον επιλογές. Και κυρίως σου δίνει την ευκαιρία να κατευθυνθείς προς την πέτρα που συνδέεται με το ζώδιό του. Αυτή θα έχει μια ιδιαίτερη σημασία και επίδραση πάνω του, όπως πιστεύεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Θα του φέρνει τύχη, θα του χορηγεί θετική ενέργεια και δύναμη, ενώ παράλληλα θα τον προστατεύει από καθετί κακό.

Μάλιστα, πολλοί αποδίδουν στις πολύτιμες πέτρες ακόμα και θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι γενέθλιοι λίθοι των ζωδίων

Γνωστοί και ως birthstones, οι γενέθλιοι λίθοι αποτελούν ιδανικές επιλογές για δώρα, αλλά και για κοσμήματα που προορίζεις για τον εαυτό σου.

Ιανουάριος: ο Αιγόκερως και η γενέθλια πέτρα του , ο Γρανάτης

Ο Γρανάτης (Garnet) στο χρώμα του ροδιού είναι η γενέθλια πέτρα του Αιγόκερου. Τον προστατεύει από καθετί κακό, διατηρεί καλή την υγεία του και του φέρνει επιτυχίες στη ζωή του.

Φεβρουάριος: ο Υδροχόος και η γενέθλια πέτρα του, ο Αμέθυστος

Ο Αμέθυστος (Amethyst) παρέχει ηρεμία στους ανθρώπους που τον φορούν πάνω τους. Είναι η γενέθλια πέτρα των Υδροχόων και τους χαρίζει γαλήνη, τύχη και προστασία από κακές σκέψεις, ενισχύοντας τη σοφία και τη σύνεση στο σκεπτικό τους.

Διάβασε επίσης το άρθρο μας για τον Αμέθυστο με τίτλο “Αμέθυστος, ο πολύτιμος λίθος της ηρεμίας και της πνευματικότητας

Μάρτιος: ο Ιχθύς και η γενέθλια πέτρα του, η Ακουαμαρίνα

Η Ακουαμαρίνα (Aquamarine) είναι η γενέθλια πέτρα των ιχθύων και τους προστατεύουν από αρνητικές επιρροές. Οι ιχθείς, γνωστοί για τις ευαισθησίες τους και για την ιδιαίτερη σχέση τους με τη μουσική, βρίσκουν στην ακουαμαρίνα τον προστάτη τους. Είναι η πέτρα που με τις ιδιότητές της ενισχύει την ευαίσθητη και αγνή πλευρά τους.

Διάβασε επίσης το άρθρο μας για την Ακουαμαρίνα με τίτλο “Aquamarine, η πέτρα του Μαρτίου

zodia genethlies petres ana mina
Ζώδια και γενέθλιοι λίθοι για τους μήνες από τον Ιανουάριο ως και τον Ιούνιο

Απρίλιος: ο Κριός και η γενέθλια πέτρα του, το διαμάντι

Το διαμάντι (Diamond) είναι η γενέθλια πέτρα των Κριών και τι άλλο θα μπορούσε να ενισχύει παρά τη δύναμη και το σθένος τους. Τους προστατεύει, επίσης, σε θέματα υγείας και τους φέρνει τύχη.

Διάβασε επίσης το άρθρο μας για το μαύρο διαμάντι, με τίτλο “Μαύρο διαμάντι , γοητεία και μυστήριο

Μάιος: ο Ταύρος και η γενέθλια πέτρα του, το Σμαράγδι

Το Σμαράγδι (Emerald) με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα του είναι ο γενέθλιος λίθος του Ταύρου. Του χαρίζει καθαρή σκέψη και ματιά για τα πράγματα, ενώ ενισχύει την καλή του φήμη.

Διάβασε επίσης το άρθρο μας για τα Σμαράγδια με τίτλο “Κοσμήματα με σμαράγδι

Ιούνιος: οι Δίδυμοι και η γενέθλια πέτρα τους, το Μαργαριτάρι

Το Μαργαριτάρι (Pearl) είναι ο γενέθλιος λίθος των διδύμων και πιστεύεται ότι τους φέρνει τύχη και ότι συνδέει αρμονικά όλες τις πλευρές της σύνθετης προσωπικότητας των διδύμων.

Στη συνέχεια του αφιερώματος στους γενέθλιους λίθους, σειρά έχουν οι μήνες Ιούλιος ως και Δεκέμβριος. Μαθαίνουμε για τις πολύτιμες πέτρες, με τι συνδέονται και τι συμβολίζουν για κάθε ζώδιο.

Στο e-shop θα βρεις πολλά σχέδια με όλες τις πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες και στα φυσικά καταστήματα κοσμημάτων Spiros Tasoulis Jewellery θα εντοπίσεις ακόμα περισσότερα σε κάθε είδος κοσμημάτων.

Με ένα μεγάλο εύρος τιμών και πολλά διαφορετικά στυλ στη διάθεσή σου, βρίσκεις κάθε φορά αυτό που θα σε κερδίσει. Για σένα ή για το άτομο που το προορίζεις ως δώρο.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε