Τι ισχύει για τις βέρες στον πολιτικό γάμο

Για τις βέρες γάμου έχουμε αφιερώσει αρκετά άρθρα μας γιατί είναι ένα ισχυρά συμβολικό κόσμημα με πορεία αιώνων και απαραίτητες στον θρησκευτικό γάμο. Πριν την ενότητα του γάμου, προηγείται η ακολουθία του αρραβώνα στην εκκλησία. Είναι η στιγμή που ο ιερέας ψάλλει το “Αρραβωνίζεται η δούλη του Θεού … τον δούλο του Θεού…” κρατώντας τις βέρες τους “σταυρωμένες”. Έπειτα,  περνά στα δάχτυλα του γαμπρού και της νύφης τις βέρες και συνεχίζει ο κουμπάρος ή η κουμπάρα, που “αλλάζει τα δαχτυλίδια” τρεις φορές.

Οι βέρες, λοιπόν, “έχουν θέση” στον θρησκευτικό γάμο και είναι απαραίτητες για την τέλεσή του. Στην πορεία του έγγαμου βίου του ζευγαριού είναι περασμένες στο δεξί χέρι και αποτελούν σύμβολο της ένωσης και της υπόσχεσης που έδωσαν μεταξύ τους. Τι ισχύει, όμως, για τις βέρες όταν πρόκειται να τελεστεί πολιτικός γάμος;

Τι θέση έχουν οι βέρες στον πολιτικό γάμο

Στην τέλεση ενός πολιτικού γάμου οι βέρες δεν είναι απαραίτητες. Επίσημα, δεν υπάρχει κάποια ενότητα της τελετής που να σχετίζεται με τις βέρες, όπως συμβαίνει με τον γάμο στην εκκλησία. Όμως, οι βέρες, ακριβώς επειδή έχουν συνδεθεί με την ένωση δύο ανθρώπων, συνηθίζονται από τα περισσότερα ζευγάρια που επιλέγουν να παντρευτούν στο Δημαρχείο. Επομένως, οι βέρες στον πολιτικό γάμο είναι περισσότερο επιλογή και λιγότερο υποχρέωση και αυτό τους δίνει προστιθέμενη αξία.

Η στιγμή που θα φορέσετε τις βέρες ο ένας στο δάχτυλο του άλλο, θα είναι μια στιγμή που θα τη θυμάστε με συγκίνηση και καλό είναι να την απαθανατίσετε και φωτογραφικά. Ο χρόνος είναι περιορισμένος στους πολιτικούς γάμους και δεν διαρκούν συνήθως πάνω από 10-15 λεπτά. Επομένως, θα πρέπει να ξεκλέψετε λίγα λεπτά σε συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο που τελεί τον γάμο για να φορέσετε τις βέρες σας.

Μια ακόμα ιδέα είναι να σας φορέσει τις βέρες ένας από τους μάρτυρες – κουμπάρους σας. Αυτό θα σας συνδέσει ακόμα περισσότερο συναισθηματικά, σε μια τελετή που έχει σε σημαντικό βαθμό διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.

Ιδέες για τις βέρες στον πολιτικό γάμο

Αν αποφασίσετε να αγοράσετε βέρες για τον πολιτικό γάμο σας θα σας προτείναμε να τις παραγγείλετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την ημερομηνία γάμου. Είναι γνωστό ότι για τον πολιτικό γάμο όλες οι προθεσμίες είναι πιο περιορισμένες, όμως οι βέρες κατασκευάζονται κατά παραγγελία. Έτσι, ανάλογα με το σχέδιο και τις άλλες επιλογές σας, θα χρειαστούν κάποιες ημέρες για να ετοιμαστούν, οπότε μη τις αφήσετε για την τελευταία στιγμή.

Όσο για το σχέδιο των βερών, η πρότασή μας είναι να οδηγηθείτε σε ένα κομψό και απέριττο σχέδιο, όπως ταιριάζει και στην απλότητα ενός πολιτικού γάμου. Μέσα από τη λιτότητα των γραμμών αναδεικνύεται η ουσία του συμβόλου και αυτή συμβαδίζει με την επιθυμία σας να δεσμευτείτε και να συμπορευτείτε με τον/την σύντροφό σας.

Εναλλακτικά, εξετάστε την επιλογή να διαλέξετε ένα ζευγάρι βέρες που η γυναικεία και η ανδρική βέρα θα διαφέρουν. Σε αυτή την περίπτωση η γυναικεία βέρα θα μπορούσε να διαθέτει πολύτιμες πέτρες και να είναι ένα σειρέ δαχτυλίδι, μισόβερο ή ολόβερο.

Στα φυσικά καταστήματα Spyros Tasoulis Jewels, στην πλατεία Κάνιγγος και στο Χαλάνδρι, καθώς και στο eshop διαθέτουμε πλήθος σχεδίων σε μονόπετρα δαχτυλίδια και βέρες γάμου για να διαλέξετε.

Τι να χαράξετε στις βέρες

Μέσα στις βέρες σας χαράξτε ό, τι έχει ιδιαίτερη σημασία ή αξία για εσάς. Πέρα από το όνομα του άλλου σας μισού ή την ημερομηνία γάμου, μπορείτε να χαράξετε μια φράση που σας συνδέει, μια υπόσχεση, μια λέξη που σημαίνει κάτι για εσάς, ένα στιχάκι. Δώστε αυτή την ιδιαίτερη πινελιά και κάντε τις βέρες σας και τη στιγμή μοναδικές.

Διαβάστε επίσης χρήσιμες συμβουλές και ιδέες για τις βέρες γάμου σε σχετικά άρθρα στο blog μας, όπως τα παρακάτω:

FAQ Βέρες – Λύνουμε τις πιο συχνές απορίες των ζευγαριών

Πώς να επιλέξετε τις βέρες σας

Μια ιδιαίτερη πρόταση για τις βέρες γάμου

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις βέρες γάμου

Στο eshop και στα κοσμηματοπωλεία ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΣΟΥΛΗΣ, σε Αθήνα (Γλάδστωνος 10, Πλατεία Κάνιγγος, Τηλ: 2103831671) και Χαλάνδρι (Πλάτωνος 12, Τηλ: 2106827234), διαθέτουμε χρυσές βέρες γάμου σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων. Επισκεφτείτε το eshop στην κατηγορία Βέρες γάμου, δείτε αρκετά από τα σχέδια και επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεστε.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε