4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις βέρες

Η γνώση είναι πάντα εφόδιο για αυτό κι εμείς θέλουμε να ξέρεις τι πρέπει να σκεφτείς πριν αποφασίσεις ποιες βέρες γάμου θα αγοράσεις. Η αγορά τους δεν έχει να κάνει μόνο με το σχέδιο που θα πρέπει να αρέσει και στους δυο σας. Επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες που συνδέονται με την καθημερινότητα, τις συνήθειες και τον χαρακτήρα σας. Επηρεάζεται, επίσης, και από ειδικά θέματα που σχετίζονται με την αγορά του κοσμήματος, τα μέταλλα και τις ιδιότητές τους. Ας τα δούμε, λοιπόν, αναλυτικότερα.

Χρόνος για έρευνα και αγορά βερών

Ξεκινάμε από τον χρόνο γιατί είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Χρειάζεται να υπάρχει επαρκής χρόνος για να κάνεις την έρευνά σου. Χρειάζεται όμως και επαρκής χρόνος για να διεκπεραιωθεί η παραγγελία σου και να παραλάβεις τις βέρες που αγόρασες.

Ένα ασφαλές περιθώριο χρόνο για να ξεκινήσεις την έρευνα είναι οι 4-6 μήνες και η παραγγελία καλό είναι να γίνει περίπου 2 μήνες πριν τον γάμο και όχι λιγότερο από 1 μήνα. Αν αγοράζετε βέρες για τον αρραβώνα σας, ισχύουν τα ίδια χρονικά διαστήματα κατ’ αναλογία.

Mετρήσεις για το νούμερο των βερών

Απόλυτα συνδεδεμένος με τον παράγοντα “χρόνος” είναι και ο παράγοντας “μετρήσεις”. Οι βέρες διακρίνονται σε γυναικείες και αντρικές ως προς το σχέδιο ή επιμέρους χαρακτηριστικά τους. Μάλιστα, μεταξύ τους υπάρχει και μια εμφανής, συνήθως, διαφορά στο μέγεθος.  Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ένα μέγεθος για γυναίκες κι ένα μέγεθος για άντρες. Αυτή είναι άλλη μια συνηθισμένη παρανόηση. Επομένως, στο κοσμηματοπωλείο πρέπει να γίνουν σωστά οι μετρήσεις των δαχτύλων σας.

Αν πρόκειται να αρραβωνιαστείτε θα μετρήσετε ο καθένας τον παράμεσο του αριστερού χεριού, όπου φοριέται η βέρα για την περίοδο του αρραβώνα. Διαφορετικά, αν πρόκειται για τον γάμο σας, θα γίνουν οι μετρήσεις βερών για το δεξί χέρι. Τα ζευγάρια που αγοράζουν τις βέρες πριν τον αρραβώνα, χρειάζεται, συνήθως, να προσαρμόσουν εκ νέου το μέγεθος τους πριν τον γάμο, ώστε να εφαρμόζουν σωστά στο δεξί χέρι.

Στα ζευγάρια που αγοράζουν τις βέρες για τον αρραβώνα τους από τα κοσμηματοπωλεία Spiros Tasoulis, όταν πλησιάζει η ώρα του γάμου εμείς τις φρεσκάρουμε και τις προσαρμόζουμε για να φορέσουν, με χάρη, τη “βέρα στο δεξί”.

Καθημερινότητα και Επάγγελμα παίζουν τον ρόλο τους

Πρέπει να σκεφτείς και να έχεις αποφασίσει πριν αγοράσεις τις βέρες αν πρόκειται να τις φοράτε καθημερινά ή σπανιότερα. Ή αν θα τις φοράτε μόνο ως κοσμήματα σε ειδικές περιστάσεις. Αυτή η απόφαση θα καθορίσει σημαντικά τα καράτια, αλλά και το σχέδιο των βερών, ώστε να αγοράσετε τις βέρες που ταιριάζουν στο στυλ και στη ζωή σας.

Αν για παράδειγμα η εργασία σας είναι χειρωνακτική είναι σοφό να μη φοράτε τις βέρες όλη την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και αν τουλάχιστον ένας από τους δυο σας έρχεται σε επαφή με επιφάνειες, υλικά και αντικείμενα που θα προκαλούσαν φθορές. Αν θέλεις να φοράτε καθημερινά τις βέρες σας, καλό είναι επιλέξετε χρυσό 14Κ γιατί είναι πιο σκληρός και ανθεκτικός στην συνεχή χρήση.

Οι βέρες 18Κ και οι βέρες με πιο περίτεχνα σχέδια είναι προτιμότερο να επιλέγονται από ζευγάρια που δεν θα τις φορούν καθημερινά, γιατί είναι αρκετά ευαίσθητες.

Συνύπαρξη με άλλα κοσμήματα

Αν φοράς και άλλα δαχτυλίδια και ειδικά αν έχεις ήδη ένα μονόπετρο που δεν το αποχωρίζεσαι, τότε πρέπει να επιλέξεις βέρα που να ταιριάζει τριπλά.

  • Χρειάζεται να ταιριάζουν τα μέταλλα σε επίπεδο χρώματος.
  • Χρειάζεται, επίσης, να επιλεγεί ένα μέταλλο που να είναι στον ίδιο βαθμό ανθεκτικό με το μέταλλο του άλλου δαχτυλιδιού, ώστε μεταξύ τους να μην προκαλούνται φθορές.
  • Και τέλος, χρειάζεται να ταιριάζουν σε στυλ και να “κουμπώνουν” μεταξύ τους, εφόσον φοριούνται μαζί στο ίδιο δάχτυλο.

Στο e-shop θα βρεις πολλά σχέδια σε μοντέρνες βέρες και στα φυσικά καταστήματα κοσμημάτων Spiros Tasoulis Jewellery θα εντοπίσεις ακόμα περισσότερα. Χρυσές βέρες σε σχέδια που επιλέγουμε προσεκτικά σε περιμένουν για να ξεχωρίσεις αυτές που θα γίνουν δικές σας. Μεταξύ αυτών θα βρεις επώνυμες βέρες Στεργιάδης και εκλεπτυσμένα σχέδια DecaGold.

Με ένα μεγάλο εύρος τιμών και πολλά διαφορετικά στυλ στη διάθεσή σου, βρίσκεις κάθε φορά αυτό που θα σε κερδίσει. Σε κίτρινο, ροζ, λευκό χρυσό και συνδυασμούς με διχρωμίες, οι βέρες γάμου συγκαταλέγονται στα ομορφότερα και απόλυτα συμβολικά κοσμήματα.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε