Κοσμήματα με σμαράγδι

Το σμαράγδι ανήκει στα πυριτικά ορυκτά. Η οικογένειά του είναι η Βήρυλλος και η ποικιλία που έχει αυτό το υπέροχο πράσινο λέγεται σμαράγδι.Έχει σκληρότητα 7,5-8 και εξαγωνικό κρυσταλλικό σχηματισμό.Το χρώμα του ποικίλει από ανοιχτό πράσινο έως σκούρο.Το όνομα του προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη σμάραγδος, που σημαίνει πράσινος λίθος.Είναι ο 2ος ακριβότερος λίθος μετά το διαμάντι και οι ρωγμές στο εσωτερικό του , βεβαιώνουν τη γνησιότητά του. Η αγγλική λέξη για  το σμαράγδι είναι Emerald.    Σήμερα τα σμαράγδια παράγονται  στη Ζιμπάμπουε, στη Βραζιλία, στην Ινδία και στη Μαδαγασκάρη. Τα κορυφαία και πανάκριβα σμαράγδια κόβονται στην Κολομβία . Οι απομιμήσεις και τα συνθετικά σμαράγδια είναι πολύ περισσότερα στην αγορά από τα αληθινά.

Θεωρείται σύμβολο πλούτου, μοναδικότητας και αγάπης.  Φέρνει ευτυχία, πίστη και αγάπη. Προστατεύει από την αρνητική ενέργεια , γι’αυτό και τα παλάτια των Ίνκας και των Αζτέκων ήταν διακοσμημένα από μεγάλα σμαράγδια. Το πράσινο χρώμα του σμαραγδιού θεωρείται το σύμβολο της νέας ζωής και η υπόσχεση της άνοιξης , γι΄αυτό θεωρείται η πέτρα γενεθλίων για όσους γεννήθηκαν τον Μάη.

Συμβουλές για να διατηρήσουν τα σμαράγδια σας, την λαμπρότητά τους

Μη φοράτε το σμαραγδένιο δαχτυλίδι σας , όταν πλένετε τα πιάτα ή χρησιμοποιείτε σαπούνι , γιατί μπορεί να χάσει τη λαμπρότητά του.Για να το καθαρίσετε χρησιμοποιείστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα με ένα ήπιο σαπούνι χεριών και τρεχούμενο νερό σε θερμοκρασία δωματίου

Σχολιάστε