Οι πολύτιμες πέτρες που αντιστοιχούν σε κάθε επέτειο του γάμου σας (15η ως 80η επέτειος)

Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στους πολύτιμους λίθους που αντιστοιχούν σε κάθε χρόνο γάμου. Τα χρόνια γάμου και οι αντίστοιχες επέτειοι συνδέονται με συμβολισμούς και κοσμήματα, τα οποία διαθέτουν πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες στο δέσιμό τους. Ανάμεσά τους συναντούμε μερικά από τα πιο γνωστά και δημοφιλή πετράδια, αλλά και μερικά ακόμα, που είναι λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου υπέροχα και πολύτιμα.

Μετά την ενότητα από την 1η μέχρι και την 14η επέτειο γάμου που αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο, περνάμε στις επόμενες και φτάνουμε μέχρι και την 80η.

15η επέτειος γάμου – Ruby (Ρουμπίνι)

Το ρουμπίνι, με το υπέροχο, ζεστό κόκκινο χρώμα του μαγνητίζει το βλέμμα. Συμβολίζει τη δύναμη, το πάθος, την καλπάζουσα επιθυμία για ζωή. Είναι η πολύτιμη πέτρα που δωρίζεται στην επέτειο για τα 15 χρόνια γάμου, αλλά και στην 40η επέτειο γάμου.

16η επέτειος γάμου – Peridot (Περίδοτο)

Το περίδοτο συγχέεται συχνά με το τοπάζι και το σμαράγδι κι έχει τελέσει χρέη στολιδιού σε άμφια και ιερατικά σκεύη. Όπως έχει τελέσει και χρέη φυλαχτού. Με αυτή του την ιδιότητα είναι η πέτρα που αντιστοιχεί στην 16η επέτειο γάμου.

17η επέτειος γάμου – Amethyst (Αμέθιστος)

Με τον αμέθυστο να συμβολίζει την εσωτερική δύναμη, ένα κόσμημα με αυτή την πέτρα, με το φανταστικό χρώμα, είναι ιδανικό δώρο για τα 17 χρόνια γάμου.

18η επέτειος γάμου – Cat’s Eye Chrysoberyl (Μάτι της Γάτας, Χρυσοβήρυλλος)

Μοιάζει με το μάτι της γάτας, με την χαρακτηριστική κατακόρυφη γραμμή στην μέση της κόρης του ματιού. Συμβολίζοντας την ευημερία και τον πλούτο και ταυτόχρονα προστατεύοντας από τον κίνδυνο και το κακό μάτι, γίνεται η πέτρα για την 18η επέτειο γάμου.

19η επέτειος γάμου – Aquamarine (Ακουαμαρίνα)

Το γαλαζοπράσινο χρώμα και το στοιχείο του νερού που υπονοείται από όνομά του κάνουν την ακουαμαρίνα ένα από τα πιο δημοφιλή πετράδια. Η χαρακτηριστική καθαρότητά της συμβολίζει την καθαρότητα του πνεύματος και της ψυχής. Είναι η πέτρα που αντιστοιχεί στα 19 χρόνια γάμου.

20η επέτειος γάμου – Emerald (Σμαράγδι)

Με το βαθύ και κομψό πράσινο χρώμα του, το σμαράγδι συνδέεται με την ελπίδα. Υποδηλώνει την εσωτερική ομορφιά και την ενέργεια που παρακινεί τους ανθρώπους. Για τα 20 χρόνια γάμου ένα σμαραγδένιο κόσμημα, όπως δαχτυλίδι, περιδέραιο, σκουλαρίκια είναι το πλέον κατάλληλο δώρο.

21η επέτειος γάμου – Iolite (Ιωλίτης)

Ο Ιωλίτης έχει τη ρίζα του ονόματός στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Αυτό, το οφείλει στο μπλε – μωβ, βιολετί χρώμα του. Πιστεύεται ότι φέρνει τύχη και καλή αύρα.

22η επέτειος γάμου – Spinel (Σπινέλιος)

Το σπινέλιο είναι η πέτρα που συναντούμε σε αρκετούς χρωματισμούς από κόκκινο μέχρι και ροζ, πορτοκαλί ή γαλάζιο. Πιστεύεται πως ηρεμεί και συμβάλλει στο να δημιουργηθούν συνθήκες αρμονίας στο περιβάλλον του ανθρώπου που φορά αυτή την πέτρα.

Πολύτιμοι λίθοι που ταιριάζουν για κάθε χρόνο επετείου γάμου

23η επέτειος γάμου – Imperial Topaz (Αυτοκρατορικό Τοπάζι)

Το τοπάζι στην πορτοκαλί εκδοχή του είναι η πέτρα που συνδέεται με την 23η επέτειο γάμου.

24η επέτειος γάμου – Tanzanite (Τανζανίτης)

Ο τανζανίτης πιστεύεται ότι φέρνει υγεία και τύχη, ενώ προστατεύει από το κακό. Για τα 24 χρόνια γάμου ένα κόσμημα με τανζανίτη θα εξασφαλίσει καλή τύχη και υγεία για τα επόμενα.

25η επέτειος γάμου – Silver (Ασήμι)

Γνωστή και ως αργυρή επέτειος, η επέτειος για τα 25 χρόνια γάμου συνδέεται με το ασήμι.

30η επέτειος γάμου – Pearl (Μαργαριτάρι)

Τα μαργαριτάρια είναι λατρεμένα και για τα 30 χρόνια γάμου ένα μαργαριταρένιο κόσμημα αποτελεί το ιδανικότερο δώρο.

35η επέτειος γάμου – Emerald (Σμαράγδι)

Η σημαντικότητα του να έχουν περάσει δύο άνθρωποι μαζί τη ζωή τους για 35 χρόνια, επισφραγίζεται με ένα κόσμημα με σμαράγδι.

40η επέτειος γάμου – Ruby (Ρουμπίνι)

Μετά από 40 χρόνια γάμου, μόνο ένας πολύτιμος λίθος με την σκληρότητα, την καθαρότητα και το εντυπωσιακό χρώμα του ρουμπινιού, είναι κατάλληλος για ένα κόσμημα – δώρο.

45η επέτειος γάμου – Sapphire (Ζαφείρι)

40 χρόνια μετά την επέτειο της πρώτης πενταετίας, έρχεται πάλι η ξεχωριστή στιγμή για να δέσεις ένα ζαφείρι πάνω σε ένα κόσμημα.

50η επέτειος γάμου – Gold (Χρυσός)

Καθώς είναι γνωστή και ως η χρυσή επέτειος γάμου, ο χρυσός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την επέτειο για τα 50 χρόνια γάμου. Οι επιλογές για ένα χρυσό κόσμημα είναι κυριολεκτικά ανεξάντλητες.

55η επέτειος γάμου – Alexandrite (Αλεξανδρίτης)

Ένα κόσμημα με αλεξανδρίτη για τα 55 χρόνια γάμου είναι ξεχωριστό δώρο. Ο αλεξανδρίτης μεταβάλλει το χρώμα του ανάλογα με το αν πέφτει πάνω του φυσικό ή τεχνητό φως και συνδέεται με την καλή τύχη, την αγάπη και την αφοσίωση.

60η επέτειος γάμου – Diamond (Διαμάντι)

Στα 60 χρόνια γάμου, η γνωστή και ως αδαμάντινη επέτειος γάμου, δεν θα μπορούσε να έχει καταλληλότερη πολύτιμη πέτρα από το διαμάντι.

65η επέτειος γάμου – Sapphire (Ζαφείρι)

Όταν ένα ζευγάρι φθάνει να γιορτάζει τα 65 χρόνια γάμου, το ζαφείρι είναι η πολύτιμη πέτρα που ταιριάζει απόλυτα με την περίσταση

70η επέτειος γάμου – Platinum (Πλατίνα)

Γνωστή και ως πλατινένια, η 70η επέτειος γάμου συνδέεται με την πλατίνα, που υποδηλώνει τη ανθεκτικότητα, την αξία, την αφοσίωση και την αγάπη.

75η επέτειος γάμου – Diamond (Διαμάντι)

Ένα διαμαντένιο κόσμημα ταιριάζει άριστα σε μια λαμπερή έγγαμη ζωή 75 χρόνων.

80η επέτειος γάμου – Ruby (Ρουμπίνι)

Με το βαθυκόκκινο χρώμα του, το ρουμπίνι έρχεται να επισφραγίσει στην 80η επέτειο γάμου μια ολόκληρη ζωή που ήταν ο ένας για τον άλλο.

Στο e-shop θα βρεις πολλά σχέδια και στα φυσικά καταστήματα κοσμημάτων Spiros Tasoulis Jewellery θα εντοπίσεις ακόμα περισσότερα σε κάθε είδος κοσμημάτων.

Με ένα μεγάλο εύρος τιμών και πολλά διαφορετικά στυλ στη διάθεσή σου, βρίσκεις κάθε φορά αυτό που θα σε κερδίσει. Για σένα ή για το άτομο που το προορίζεις ως δώρο.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε