Ποια σκουλαρίκια ταιριάζουν στο πρόσωπό μου

Τα σκουλαρίκια είναι ίσως το πιο σημαντικό από τα κοσμήματά σου , επειδή βρίσκονται ακριβώς στο οπτικό πεδίο όποιου συνομιλεί μαζί σου. Μπορούν να ενισχύσουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου , καθώς και να προσθέσουν χρώμα και προσωπικότητα στο ντύσιμό σου. Η επιλογή του σωστού ζευγαριού μπορεί να βελτιώσει τη γεωμετρία του προσώπου σου.

Επιλέξτε σκουλαρίκια με βάση το σχήμα του προσώπου σας!    

  • Σε ένα στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζουν καλύτερα τα σκουλαρίκια σε σχήμα σταγόνας και τα κρεμαστά που αποτελούνται από αλυσίδα με μια στρογγυλή χάντρα ή άλλα στοιχεία στο τελείωμα. Αντίθετα οι κρίκοι και γενικά όσα έχουν κυκλική φόρμα είναι καλύτερο να αποφεύγονται σε αυτή την περίπτωση.

  • Στο οβάλ πρόσωπο ταιριάζουν όλα τα είδη . Νομίζω, όμως ότι τα πιο εντυπωσιακά σκουλαρίκια για ένα τέτοιο πρόσωπο είναι είναι αυτά με ωοειδές σχήμα.
  • Ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς με μέτωπο ευρύτερο από τα μάγουλα , αναδεικνύεται καλύτερα  με κρεμαστά σκουλαρίκια με καμπύλες και επιμήκεις γραμμές.Εδώ στόχος μας είναι να εξισορροπήσουμε  εκ νέου το  πρόσωπο δημιουργώντας την εντύπωση ενός στενού μετώπου και φαρδύτερης γραμμής σαγονιού.


  • Στο τετράγωνο πρόσωπο , σκοπός μας είναι να μαλακώσουμε τις γωνίες και να το επιμηκύνουμε. Γι’αυτό απέφυγε τα φαρδιά σκουλαρίκια και αυτά που έχουν γεωμετρικές φόρμες και επέλεξε τα στρογγυλά σχήματα όπως οι κρίκοι , καθώς και οι πέρλες και τα μαργαριτάρια.

  • Τέλος, ένα πρόσωπο που έχει σχήμα διαμαντιού, δηλαδή έντονα ζυγωματικά και στενό μέτωπο και πιγούνι, το κολακεύουν τα μακριά σκουλαρίκια με κίνηση και ανάλαφρο στυλ. Μπορείτε να τονίσετε το σχήμα του προσώπου επιλέγοντας σκουλαρίκια με γωνιώδη στυλ ή μπορείτε να μαλακώσετε το στυλ σας με κρίκους.

Σχολιάστε