Τι συμβολίζουν τα δαχτυλίδια σε κάθε δάχτυλο

Είσαι λάτρης των δαχτυλιδιών και ποτέ δεν λείπουν από τα δάχτυλά σου; Έχεις τόσα πολλά δαχτυλίδια που δεν μπορείς να αντισταθείς από το να φοράς μερικά ταυτόχρονα στο χέρι σου; Σου αρέσει να πειραματίζεσαι με το στυλ σου και συχνά φοράς δαχτυλίδια σε κάποιο δάχτυλο από τα λιγότερο δημοφιλή; Ξέρεις, όμως, τι συμβολίζει το δαχτυλίδι ανάλογα με το δάχτυλο που το φοράμε;

Η σημασία που έχει το δαχτυλίδι σε κάθε δάχτυλο του χεριού

Οι συμβολισμοί στα κοσμήματα, στις πολύτιμες πέτρες, στον τρόπο που τα φοράμε, μάς ακολουθούν στη μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας. Συνδέονται με πεποιθήσεις για το πώς λειτουργεί η ανθρώπινη ψυχολογία και άλλοτε με εικασίες και με υπερφυσικά φαινόμενα.

Η σημασία που έχει ένα δαχτυλίδι όταν φοριέται στον αντίχειρα

Στην αρχαιότητα, το δαχτυλίδι φορεμένο στον αντίχειρα ήταν ένδειξη πλούτου. Λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους του ήταν ακριβότερο και δεν μπορούσε να το αποκτήσει ο καθένας. Σε συνέχεια αυτού και επειδή ο πλούτος συνδέεται σχεδόν πάντα με τη δύναμη, ένα δαχτυλίδι στον αντίχειρα συμβολίζει το δυναμικό χαρακτήρα του ανθρώπου και τη φιλοδοξία του.

Σήμερα, εξακολουθεί να συμβολίζει τη δύναμη και τη θέληση του ανθρώπου να πετύχει ό, τι βάζει ως στόχο. Χάρη στη χειρονομία thumbs up που είναι τόσο δημοφιλής, συμβολίζει, επίσης, την θετική στάση απέναντι στη ζωή και στους άλλους.

Τι σημαίνει όταν ένα δαχτυλίδι φοριέται στον δείκτη

Διαχρονικά το δαχτυλίδι φορεμένο στον δείκτη είναι ένδειξη αποφασιστικότητας, εξουσίας και ηγεσίας. Οι βασιλείς και οι βασίλισσες φορούσαν εντυπωσιακά δαχτυλίδια στον δείκτη του χεριού τους. Αυτό, μάλιστα, το ασπάζονταν οι υποτακτικοί και οι υπήκοοι του βασιλείου τους.

Και στις μέρες μας, ένα δαχτυλίδι που φοριέται στον δείκτη του χεριού συμβολίζει την πνευματικότητα, την αυτοπεποίθηση και τα στοιχεία ηγεσίας του χαρακτήρα.

Ένα δαχτυλίδι φορεμένο στο μεσαίο δάχτυλο και ο συμβολισμός του

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να φορέσουν ένα δαχτυλίδι στο μεσαίο δάχτυλο το κάνουν συνειδητά. Γιατί ένα δαχτυλίδι στο μεσαίο δάχτυλο σημαίνει ευθύνη, σταθερότητα και ισορροπία. Και αυτό ακριβώς το μήνυμα επιθυμούν να επικοινωνήσουν, φορώντας το στο μέσο του χεριού.

Για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχει, όμως, ακόμα μια εδραιωμένη άποψη, που υποστηρίζει πως πρόκειται για μια έμμεση δήλωση μη δέσμευσης. Υποδηλώνει, με άλλα λόγια, ότι το άτομο αυτό είναι “ελεύθερο” από ερωτικούς δεσμούς.

Τι σημαίνει όταν φοράμε ένα δαχτυλίδι στον παράμεσο

Ένα δαχτυλίδι στον παράμεσο του αριστερού χεριού είναι το δαχτυλίδι αρραβώνων ή η βέρα πριν τον γάμο. Και ένα δαχτυλίδι στον παράμεσο του δεξιού χεριού είναι η βέρα στο δεξί για τους παντρεμένους. Αυτά ισχύουν για την Ελλάδα. Στον υπόλοιπο κόσμο δεν ισχύει απαραίτητα ακριβώς το ίδιο. Δεν είναι τυχαίο, όμως, πως το συγκεκριμένο δάχτυλο ονομάζεται ring finger, γεγονός που δηλώνει ότι θεωρείται το κατ’ εξοχήν δάχτυλο για  να φοριέται ΤΟ δαχτυλίδι.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, ένα δαχτυλίδι στον παράμεσο διατηρεί μια σύνδεση με την καρδιά του ανθρώπου και τα συναισθήματα αγάπης που κρύβει μέσα του. Και συμβολίζει την αιωνιότητα, την παντοτινή αγάπη και τη ρομαντική ψυχή.

Το δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο και ο συμβολισμός του

Οι βασιλείς φορούσαν ένα δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο, εξέπεμπαν σεβασμό και προκαλούσαν δέος στους υπηκόους τους. Το δαχτυλίδι αυτό λειτουργούσε ως σφραγίδα, όχι μόνο για τους βασιλείς, αλλά και για τους ευγενείς. Σφράγιζαν με αυτό και αποτύπωναν πάνω σε κερί το οικόσημό τους. Οι επιστολές τους σφραγίζονταν πριν αποσταλούν, με βουλοκέρι και την παράσταση του δαχτυλιδιού. Ως αποτέλεσμα, ο συμβολισμός του δαχτυλιδιού στο μικρό δάχτυλο συνδέθηκε στο πέρασμα των αιώνων με την επικοινωνία και την ικανότητα διαπραγμάτευσης.

Πολλά χρόνια μετά, οι μαφιόζοι δανείστηκαν αυτά τα στοιχεία και “εργαλειοποίησαν” τα δαχτυλίδια στο μικρό δάχτυλο, με στόχο να επιβληθούν στις ομάδες τους. Επέβαλαν σεβασμό και έμμεσα επικοινωνούσαν την “επαγγελματική” τους δεινότητα.

Σήμερα, το δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο, εξακολουθεί να συμβολίζει τις ικανότητες στην επικοινωνία, τον επαγγελματισμό, την ευφυΐα και την ισχυρή προσωπικότητα.

Μεγάλη γκάμα σε δαχτυλίδια για γυναίκες, άνδρες και παιδιά

Στο e-shop θα βρεις πολλά σχέδια σε όλα τα είδη δαχτυλιδιών. Θα εντοπίσεις ακόμα περισσότερα σχέδια σε chevalier, μοντέρνα και elegance δαχτυλίδια στα φυσικά καταστήματα κοσμημάτων Spiros Tasoulis Jewellery. Οι συλλογές μας σε ανδρικά δαχτυλίδια είναι ενημερωμένες και στα δύο φυσικά μας καταστήματα και είμαστε στη διάθεσή σου για να σε συμβουλεύσουμε στις επιλογές σου

Σε περιμένουμε να σε εξυπηρετήσουμε με κάθε τρόπο, είτε στο eshop, είτε στα κοσμηματοπωλεία μας σε Αθήνα (Γλάδστωνος 10, Πλατεία Κάνιγγος, Τηλ: 2103831671) και Χαλάνδρι (Πλάτωνος 12, Τηλ: 2106827234).

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε