Το στυλ του μονόπετρου και η σημασία του

Το μονόπετρο είναι από τα πιο αγαπημένα κοσμήματα μιας γυναίκας και συμβολίζει την αιώνια αγάπη. Το στυλ του μονόπετρου που θα επιλέγατε για εκείνη θα πρέπει να ταιριάζει με το προσωπικό στυλ της γυναίκας και να είναι ένα ιδιαίτερο κόσμημα για αυτήν. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν σας κατά την επιλογή σας, όπως το χρώμα του μετάλλου, ο σκελετός του δαχτυλιδιού και ο πολύτιμος λίθος , με το διαμάντι να πρωταγωνιστεί  ,ως την πιο ιδανική επιλογή. Υπάρχει μια απεριόριστη ποικιλία σήμερα όσον αφορά τα μοτίβα όταν πρόκειται για δαχτυλίδι με διαμάντι. Η κοπή (cut) ενός διαμαντιού παίζει σημαντικό ρόλο στην αξία του και έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Υπάρχουν διάφορα είδη κοπής και το καθένα συμβολίζει κάτι διαφορετικό. Ας δούμε ποια είναι τα πιο κομψά και διαχρονικά σχέδια για ένα διαμάντι.

   • Το  στρογγυλό ( ROUND) σχήμα  είναι το πιο δημοφιλές είδος κοπής .Ο κλασσικός κύκλος αντιπροσωπεύει τη συνέχεια και σημαίνει ατελείωτη αγάπη και στοργή. Η κοπή αυτή είναι η πιο παραδοσιακή  γνωστή και ως μπριγιάν (brilliant) και λάμπει όσο καμία άλλη . Έχει 58 επιφάνειες που του προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή αντανάκλαση του φωτός.
   • Το οβάλ (OVAL) σχήμα έχει μια εκθαμβωτική λάμψη. Το πλεονέκτημα του είναι ότι λόγω του σχήματός του φαίνεται μεγαλύτερο από τα στρογγυλά διαμάντια.
   • Το PRINCESS cut είναι μια γεωμετρική κοπή ,δημοφιλής ανάμεσα στους celebrities .Το τετράγωνο σχήμα δίνει την αίσθηση ότι η πέτρα είναι μεγαλύτερη λόγω των λοξών πλευρών της και αντανακλά το φως του διαμαντιού.
   • Η κοπή PEAR (δάκρυ) είναι μοντέρνα και εξαιρετικά κομψή λόγου του σχήματος της . Επίσης τα διαμάντια με αυτή την κοπή είναι πιο φθηνά σε σχέση με τα στρογγυλά διαμάντια,  ακόμα και αν έχουν τα ίδια καράτια, γιατί στην κοπή αυτή έχουμε λιγότερες απώλειες κατά τη διαδικασία της κοπής. Κάνει το δάχτυλο να φαίνεται πιο μακρύ και αδύνατο.
   • Η κοπή EMERALD θυμίζει τον πράσινο σμαραγδένιο πολύτιμο λίθο. Είναι μία πολύ δημοφιλής κοπή ιδιαίτερα στα βασιλικά στυλ διαμαντιών και προσφέρει περισσότερη αίγλη.
   • Η κοπή HEART (ΚΑΡΔΙΆ) αποπνέει έναν ιδιαίτερο ρομαντισμό. Θεωρείται το απόλυτο σύμβολο αγάπης, αλλά πλέον δεν είναι πολύ διαδεδομένο.
   • Η κοπή MARQUISE σε σχήμα βάρκας, είναι ένα κομμάτι γεμάτο ιστορία και αγάπη. Προήλθε  από τη Γαλλία και είναι μια πολύ μοντέρνα επιλογή γιατί οι καμπύλες συμβολίζουν με πολλούς τρόπους τις σύγχρονες γυναίκες.
   • Η κοπή RADIANT είναι η μοντέρνα εκδοχή του τετράγωνου διαμαντιού. Έχει κομμένες γωνίες και 70 επιφάνειες, γεγονός που του προσδίδει περισσότερη λάμψη.
  • Αυτό που αυξάνει λοιπόν την ποιότητα ενός διαμαντιού  είναι η κοπή του , αφού κάτω από ιδανικές συνθήκες , μεγαλώνει τις οπτικές ιδιότητες στο εσωτερικό ενός διαμαντιού , δηλαδή την ικανότητά του να διασκορπάει το φως του.

Σχολιάστε