Πώς να “χτίσεις” τη δική σου συλλογή κοσμημάτων (Μέρος 1)

Όλοι γνωρίζουν πόσο στενή και αδιάρρηκτη είναι η σχέση μιας γυναίκας με τα κοσμήματά της. Μια συλλογή κοσμημάτων “χτίζεται” μέσα στο χρόνο και συμπληρώνεται με οικογενειακά κειμήλια. Περιλαμβάνει όλα τα είδη κοσμημάτων, εξασφαλίζοντας επιλογές για κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας.

Στο παρόν άρθρο θα σου δώσουμε tips που θα σε διευκολύνουν να δημιουργήσεις τη δική σου συλλογή κοσμημάτων. Επίσης, θα σου δώσουμε προτάσεις για το τι να περιλαμβάνει αυτή.

Tips για αγορά κοσμημάτων που θα αποτελέσουν τη συλλογή σου

Τα κοσμήματα διαφέρουν σε στυλ και δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Αν θέλεις να σιγουρευτείς ότι σου ταιριάζει ένα στυλ κοσμήματος, ότι σε κολακεύει και νιώθεις άνετο με αυτό, δοκίμασέ το. Κάντο, όμως, εκ του ασφαλούς. Τι σημαίνει αυτό; Αγόρασε ένα κόσμημα στο στυλ που επιθυμείς, αλλά διάλεξε ένα σε προσιτή τιμή. Φόρεσέ το όπως το φανταζόσουν, συνδύασέ το με τα ρούχα σου, πειραματίσου μαζί του σε διαφορετικές εμφανίσεις και αποφάσισε αν θέλεις να επενδύσεις σε ένα αντίστοιχο κόσμημα μεγαλύτερης αξίας.

Στη συλλογή κοσμημάτων μιας γυναίκας, τα κλασικά κοσμήματα αποτελούν τους θεμέλιους λίθους. Αυτό σημαίνει πως ό, τι και να περιλαμβάνει μια συλλογή κοσμημάτων στο σύνολό της, είναι απαραίτητο να υπάρχουν σε αυτή κοσμήματα όπως ένα ολόβερο δαχτυλίδι ή ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια. Επομένως, θα πρέπει να αποκτάς κοσμήματα κλασικά, παράλληλα με όποια άλλα στυλ σε ενδιαφέρουν.

Κάνε εκ των προτέρων σωστές μετρήσεις

Για να γνωρίζεις τι κοσμήματα θα επιλέξεις τελικά, πρέπει να έχεις οργανωθεί και προετοιμαστεί σωστά. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το να έχεις καταγράψει όλες τις μετρήσεις σου θα αποδειχθεί απόλυτα χρήσιμο για τις αγορές σου.

  • Μέτρησε, λοιπόν, το νούμερό σου για τα δαχτυλίδια που φοράς, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για τα δάχτυλα που σε ενδιαφέρουν.
  • Δοκίμασε τα ύψη που σε κολακεύουν όταν φοράς κάποιο κολιέ ή μενταγιόν, ανάλογα με το ντύσιμό σου. Σημείωσε το μήκος για ένα κοντό κολιέ, για ένα κολιέ που κολακεύει το ντεκολτέ σου και για ένα μακρύ κολιέ. Έτσι, θα ξέρεις το μήκος που πρέπει να αναζητάς κάθε φορά.
  • Δοκίμασε σκουλαρίκια σε διάφορα μήκη και σημείωσε ποιο μήκος είναι το μακρύτερο και το πιο κοντό από αυτά που θα φόραγες. Σημείωσε, επίσης, το μήκος σκουλαρικιών που δεν σε ενδιαφέρει, οπότε θα ξέρεις από την αρχή τι να απορρίψεις.

Ανάλογα με τα χρώματά σου, το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών σου, είναι πιθανό να σου ταιριάζει περισσότερο ο κίτρινος χρυσός ή μέταλλα όπως το ασήμι  και ο λευκόχρυσος. Κάνε τις αγορές σου με βάση αυτό το κριτήριο. Επίσης, αν το καλοκαίρι αποκτάς ένα σοκολατένιο χρώμα, ενώ τον χειμώνα έχεις λευκή επιδερμίδα, μπορείς να λάβεις υπόψη σου αυτή την παράμετρο και να αγοράζεις κοσμήματα που θα φοράς κυρίως το καλοκαίρι και κάποια άλλα που θα φοράς συχνότερα τον χειμώνα.

Στη συνέχεια του αφιερώματος αναφερόμαστε στα κοσμήματα που πρέπει να περιλαμβάνει η συλλογή μιας γυναίκας.

Στο μεταξύ, μπορείς να επισκεφτείς το e-shop ή κάποιο από τα φυσικά καταστήματα κοσμημάτων Spiros Tasoulis Jewellery και να διαλέξεις κοσμήματα για σένα ή για δώρο.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε