Συμβουλές για να κρατήσετε τα ασημένια σας κοσμήματα σαν καινούρια

Τα κοσμήματα από ασήμι είναι από τα πιο δημοφιλή , αφού είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση και συμπληρώνουν την γκαρνταρόμπα σας από το πρωί στη δουλειά έως το βράδυ για τη βόλτα σας. Το  ασήμι έχει διαφορετικές ποιότητες.Το ασήμι 925 είναι μια άριστη ποιότητα ασημιού γιατί το καθαρό ασήμι από μόνο του είναι πολύ μαλακό μέταλλο για να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο για την κατασκευή κοσμημάτων.Γι’αυτό συνδυάζεται με άλλα μέταλλα ,όπως συνήθως χαλκό. Τα κοσμήματα λοιπόν που έχουν επάνω τους τη σφραγίδα 925 σημαίνει ότι αποτελούνται από 92,5 καθαρό ασήμι και 7,5 από άλλα μέταλλα .Τα καλύτερα κοσμήματα με ασήμι φτιάχνονται από ασήμι 925 .   

Πως ξεχωρίζω ότι ένα κόσμημα είναι από ασήμι; Τα περισσότερα ασημένια κοσμήματα έχουν τη σφραγίδα 925.Ο όρος sterling silver αναφέρεται επίσης σε ασήμι 925 , ενώ αν δείτε τη σήμανση silver plated πρόκειται για επάργυρα κοσμήματα.Επίσης ο όρος Nickel Silver  δεν αφορά ασήμι αλλά είναι ένα κράμα από ψευδάργυρο,χαλκό και νικέλιο.

Ωστόσο πολλοί άνθρωποι έχουν πολλές αμφιβολίες πριν αγοράσουν ένα ασημένιο κόσμημα  γιατί φοβούνται μήπως τους μαυρίσει.Μερικές φορές το ασήμι όταν έρθει σε επαφή με χημικές ουσίες μπορεί να οξειδωθεί και να μαυρίσει λίγο η επιφάνειά του. ΄Ομως αυτό είναι κάτι προσωρινό αφού αφαιρείται εύκολα.

Συμβουλές για να προστατέψετε τα ασημένια κοσμήματα

  • Όταν είστε έτοιμοι να βγείτε έξω , βεβαιωθείτε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που θα φορέσετε. Αποφύγετε να έρθουν σε επαφή τα κοσμήματά σας με αρώματα, μακιγιάζ, κρέμες προσώπου ή σπρέι . Αντίθετα όταν γυρίζετε σπίτι, το ασημένιο σας κόσμημα, θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που αφαιρείτε.
  • Μην φοράτε τα κοσμήματα όταν κολυμπάτε ή πλένετε τα πιάτα .
  • Γενικά, θα πρέπει να έρχονται όσο το δυνατόν λιγότερο σε επαφή με τον αέρα.Μπορείτε να τα αποθηκεύετε σε αεροστεγή δοχεία ή σακούλες.
  • Επειδή το ασήμι είναι πολύ μαλακό μέταλλο , μπορεί εύκολα να γδαρθεί αν δεν είστε προσεκτικοί.
  • Ένας τρόπος για να καθαρίσετε μόνη σας ,τα ασημένια σας κοσμήματα που έχουν τυχόν μαυρίσει , είναι ο εξής: Βάζετε σε ένα μπολ ένα κομμάτι ασημόχαρτο . Εκεί μέσα ρίχνετε λίγο βραστό νερό , μια κουταλιά baking soda και λίγο αλάτι .Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κοσμήματα για λίγη ώρα και μετά τα τρίβετε με μια οδοντόβουρτσα και τα σκουπίζετε με ένα πανί. Δείτε το σχετικό video.   

Έτσι λοιπόν, μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας ασημένια κοσμήματα σε περίτεχνα και όμορφα σχέδια.Στα καταστήματά  μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε σχέδια για όλα τα γούστα.

Σχολιάστε