Πώς να καθαρίσω τα αγαπημένα μου κοσμήματα στο σπίτι

Τα κοσμήματα, ίσως δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα φροντίζαμε να καθαρίσουμε ,αλλά η συχνή επαφή με το ανθρώπινο σώμα και άλλα υλικά τα κάνει να χάνουν πολλές φορές τη γυαλάδα τους. Για να τα διατηρήσουμε λοιπόν λαμπερά και όμορφα  όπως την ημέρα που τα αγοράσαμε ,θα μπορούσαμε να τα καθαρίσουμε  με κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Ανάλογα με τον τύπο του κοσμήματος και το υλικό κατασκευής απαιτείται διαφορετικός χειρισμός . Πιο συγκεκριμένα:

 Διαμάντια: Εάν έχετε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι κειμήλιο ,το οποίο έχει θολώσει,βυθίστε το σε ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και 1/4 φλιτζάνι αμμωνία για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά με μια οδοντόβουρτσα , ξεπλύνετε με καθαρό νερό  και στεγνώστε.

clean- monopetro

Μαργαριτάρια: Τρίψτε τα ελαφρά με ένα βαμβάκι που το έχετε βρέξει ελαφρά σε ένα διάλυμα από 1 φλιτζάνι νερό και μια σταγόνα απορρυπαντικού πιάτων .Έπειτα σκουπίστε τα με ένα μαλακό .στεγνό ,βαμβακερό πανί .

Χρυσά κοσμήματα: Ρίξτε λευκό ξύδι  σε ένα μπολ και βυθίστε μέσα τα κοσμήματα μέχρι να μουλιάσουν ,για 15 περίπου λεπτά.Τρίψτε τα ελαφρά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα  και ξεπλύνετε τα με καθαρό νερό.Τέλος στεγνώστε τα καλά με ένα πιστολάκι μαλλιών.

Ασημένια κοσμήματα : Καλύψτε ένα μικρό μπολ με αλουμινόχαρτο .Τοποθετήστε επάνω του το κόσμημα. Γεμίστε το μπολ με ζεστό νερό και ρίξτε 1 κουταλιά σούπας baking soda  σκόνη . Αφήστε το για ένα λεπτό και στη συνέχεια τρίψτε το με μια οδοντόβουρτσα. Ξεβγάλτε και στεγνώστε. Δείτε το σχετικό video.

Σμαράγδια/Ρουμπίνια/ Ζαφείρια :Αφήστε τα  για ένα βράδυ σε διάλυμα με σόδα.

Εάν επιθυμείτε όμως έναν πιο επαγγελματικό καθαρισμό , επισκεφτείτε το κατάστημά μας, για να σας βοηθήσουμε!

Σχολιάστε