Πώς να φροντίσετε τα κοσμήματα σας

Κάθε κόσμημα για να παραμείνει λαμπερό και αναλλοίωτο στο χρόνο ,χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, προσοχή και αγάπη από εσάς που το φοράτε . Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές  και οδηγίες που θα πρέπει να γνωρίζετε , όταν φοράτε τα αγαπημένα σας κοσμήματα.

 • Αφαιρέστε τα κοσμήματα κατά τη διάρκεια  εργασιών

  Είναι καλό να αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα κατά τη διάρκεια χειρωνακτικών εργασιών . Έτσι  ορισμένες εργασίες όπως, ο καθαρισμός του σπιτιού , οι δουλειές στην κουζίνα , η κηπουρική , θα μπορούσαν να τραυματίσουν  τα κοσμήματά σας, ενώ η επαφή τους με χημικά ή άλλα υγρά καθαρισμού θα τους προκαλούσαν φθορά.

xeironaktikes-ergasies

 • Φορέστε τα κοσμήματα σας μετά το μακιγιάζ

  Καλλυντικά, αρώματα , λακ και λοσιόν περιέχουν συχνά χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν τα κοσμήματα. Καλό είναι να τα φοράτε μετά την εφαρμογή αυτών των προϊόντων προκειμένου να περιοριστεί η έκθεσή τους σε αυτά.

 • Μη φοράτε κοσμήματα σε πισίνες και σε spa

  Είναι καλό να αφαιρείτε τα κοσμήματα σας πριν από την είσοδό σας σε πισίνα με χλωριωμένο νερό ή spa , γιατί ενδέχεται να αντιδράσει με το μέταλλο του κοσμήματος και να προκληθεί αποχρωματισμός ή και τραυματισμός του.

 • Μη φοράτε κοσμήματα όταν αθλείστε

  Για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των κοσμημάτων σας, είναι προτιμότερο να τα αφαιρείτε πριν το γυμναστήριο ή κάποιο άλλο άθλημα , γιατί μπορεί να τραυματιστούν.

 • Δεν πρέπει να βάζουμε κρέμες χεριών ούτε να σαπουνίζουμε τα χέρια μας ενώ φοράμε δαχτυλίδια

  Οι κρέμες χεριών και το σαπούνι μερικές φορές εισχωρούν στις πέτρες των δαχτυλιδιών και τις θαμπώνουν. Η βλάβη δεν θα είναι μόνιμη αλλά το κόσμημα μπορεί να καθαριστεί μόνο στο κοσμηματοπωλείο.Καλό θα ήταν να βγάζετε τα δαχτυλίδια σας ακόμα και όταν καθαρίζετε τα χέρια σας με ένα αντιμικροβιακό υγρό χεριών , γιατί μπορεί να αποχρωματίσει το επιχρύσωμα στα ασημένια δαχτυλίδια.

 • Τέλος, η σωστή αποθήκευση των κοσμημάτων σας, είναι ένας τρόπος για να αποφευχθεί  οποιαδήποτε ζημιά και ένας τρόπος για να τα κρατήσετε ασφαλή και καλά οργανωμένα.

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε ,είναι να τα αποθηκεύετε στα κουτιά κοσμημάτων που τα έχετε αγοράσει ή σε μια μπιζουτιέρα . Ιδανικά είναι τα κουτιά με επένδυση από ύφασμα στο εσωτερικό τους . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά ένα κουτί παπουτσιών και κομμάτια υφάσματος μεταξύ των αντικειμένων. Είναι λάθος να τοποθετούμε όλα τα κοσμήματα μαζί σε ένα κουτί , διότι η τριβή μπορεί να είναι καταστροφική για αυτά .

bizoutiera2

Αυτές ήταν μερικές πολύτιμες συμβουλές από εμάς για να διατηρείτε τα αγαπημένα σας κοσμήματα ασφαλή. Μην ξεχνάτε λοιπόν, ότι θέλουν φροντίδα και αγάπη όπως όλοι.

Σχολιάστε