Πώς να φροντίσετε τα χρυσά σας δαχτυλίδια

Τα χρυσά σας δαχτυλίδια είναι απαραίτητο να τα φροντίζετε τακτικά , για να τα έχετε πάντα λαμπερά, ιδιαίτερα άν έχουν πολύτιμους λίθους ! Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει να τα καθαρίσετε και να τα φροντίσετε.

 Χρυσά δαχτυλίδια χωρίς πολύτιμους λίθους 

Αυτά μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μόνο με νερό και σαπούνι.

  1. Γεμίστε ένα μικρό μπολ με χλιαρό νερό και προσθέστε λίγο ήπιο σαπούνι για να προετοιμάσετε ένα απλό διάλυμα καθαρισμού.
  2. Βυθίστε τα χρυσά σας δαχτυλίδια μέσα στο διάλυμα και αφήστε τα για περίπου 20-30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα ή ένα μαλακό πανί για να καθαρίσετε τη βρωμιά από το δαχτυλίδι.
  3. Ξεπλύνετε το υπόλοιπο σαπουνιού με καθαρό νερό
  4. Στεγνώστε το κόσμημά σας με καθαρή πετσέτα

Χρυσά δαχτυλίδια με πολύτιμους λίθους

Αν το χρυσό σας δαχτυλίδι έχει πολύτιμους λίθους, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί ,γιατί υπάρχουν πολύτιμοι λίθοι όπως το σμαράγδι και ο όνυχας που δεν κάνει να εμποτιστούν για πολλή ώρα γιατί μπορεί να υποστούν βλάβη.

  1. Προετοιμάστε ένα διάλυμα με λίγο νερό και ήπιο σαπούνι πιάτων.
  2. Πάρτε ένα μαλακό πανί, βυθίστε το στο διάλυμα και στη συνέχεια καθαρίστε τις πολύτιμες πέτρες και τα μεταλλικά μέρη του δαχτυλιδιού. Τρίψτε τα με προσοχή για να μη βλάψετε τις πέτρες.
  3. Αφού  καθαριστεί το δαχτυλίδι σας , σκουπίστε τα υπολείμματα σαπουνιού με ένα μαλακό πανί βρεγμένο με νερό.
  4. Αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.

Φοράτε τα χρυσά σας δαχτυλίδια με ασφάλεια

Μη φοράτε τα χρυσά σας δαχτυλίδια όταν κολυμπάτε σε  πισίνα, γιατί το χλώριο μπορεί να αποχρωματίσει και να βλάψει το χρυσό.

Επίσης, μη τα φοράτε όταν κάνετε οικιακές εργασίες στο σπίτι χρησιμοποιώντας χημικά ή καθαριστικά που μπορεί να αποχρωματίσουν το χρυσό.

Να θυμάστε ότι ο  χρυσός είναι μαλακό μέταλλο και χαράζει εύκολα. Γι’αυτό δεν πρέπει να τα φοράτε κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που μπορεί να τα εκθέσουν σε κίνδυνο.

Τέλος , αποθηκεύστε τα πάντα στο ειδική θήκη της κοσμηματοθήκης σας, ή στο κουτάκι κοσμημάτων!

Σχολιάστε