Μικρές συμβουλές για τα κοσμήματα που φοράτε στην παραλία

Το καλοκαίρι είναι εδώ και πολλές από εσάς απολαμβάνουν τις βουτιές τους στη θάλασσα ή στην πισίνα. Εδώ τα πράγματα όσον αφορά το styling είναι απλά και ισχύει το less is more! Εκτός λοιπόν από ένα υπέροχο μαγιό ,ένα stylish καπέλο και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, τα κοσμήματα είναι σημαντικά για να ολοκληρώσετε το beach look σας. Ποια να προτιμήσετε; 

  • Γενικά καλό είναι να αποφύγετε οτιδήποτε βαρύ και glam.
  • Πριν κολυμπήσετε καλό είναι να αφαιρείτε τα κοσμήματά σας , γιατί το αλμυρό νερό και το χλώριο της πισίνας μπορούν να τα βλάψουν. Επιπλέον ο ιδρώτας μπορεί να βλάψει το ασήμι.
  • Τα φυσικά μαργαριτάρια , τα κοράλλια και άλλοι πολύτιμοι λίθοι όπως τιρκουάζ, οπάλιο και σμαράγδι ενώ αντιστέκονται στη διάβρωση του θαλασσινού νερού , είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο να υποστούν βλάβες μέσα στο χλώριο της πισίνας. Υπάρχει ο κίνδυνος αποχρωματισμού τους.
  • Αντίθετα , τα διαμάντια , τα ζαφείρια και τα ρουμπίνια είναι πιο ανεκτικά στο χλώριο. Έτσι ένα μικρό ζευγάρι σκουλαρίκια από διαμάντι είναι ασφαλέστερα για το νερό.
  • Μη ψεκάζετε το αντηλιακό σας απευθείας πάνω στα κοσμήματα σας. Οι λοσιόν και τα σπρέι μπορούν να τα θαμπώσουν.
  • Το χλώριο της πισίνας μπορεί να καταστρέψει και να αποχρωματίσει τα μέταλλα ( όπως χρυσό και πλατίνα) και μπορεί να διαβρώσει το φινίρισμα και τη γυαλάδα των πολύτιμων λίθων.
  • Να βγάζετε τα δαχτυλίδια σας όταν κολυμπάτε γιατί τα δάκτυλα συνήθως συρρικνώνονται μέσα σε κρύο νερό και υπάρχει κίνδυνος να τα χάσετε.

Η τέλεια επιλογή λοιπόν είναι να φορέσετε ένα χρυσό κολιέ στην παραλία και όχι πολλά μαζί, τύπου layering γιατί είναι πιο safe. Μικρά σκουλαρίκια ή μικροί χρυσοί κρίκοι θα αναδείξουν μια stylish εμφάνιση προσθέτοντας μια μικρή πινελιά λάμψης. Τέλος, ένα μικρό χρυσό βραχιόλι είναι αρκετό , αρκεί να είναι σταθερό για να μπορείς να μπεις και να βγεις στη θάλασσα, χωρίς να ανησυχείς μήπως το χάσεις.

Tip!  Τα λάδια σώματος σε συνδυασμό με τον ιδρώτα μπορούν να μειώσουν τη λάμψη των κοσμημάτων σας. Καθαρίστε τα με ζεστό σαπουνόνερο και οδοντόβουρτσα!

Σχολιάστε