Κοσμήματα για νεογέννητα

Τα κοσμήματα για νεογέννητα έχουν μακρά παράδοση πάνω από εκατοντάδες χρόνια. Θεωρείται ένας τρόπος να καλωσορίσουν το μωρό στην οικογένεια, ενώ ταυτόχρονα είναι μια έκφραση αγάπης και προστασίας από τους μεγαλύτερους. Έτσι οι γονείς και η οικογένεια αγαπούν να κοσμούν τα παιδιά με όμορφα κοσμήματα. Οι συγγενείς  χρυσώνουν τα νεογέννητα για υγεία και ευημερία. Κωνσταντινάτα και Παναγίτσες αποτελούν το σύνηθες δώρο της γιαγιάς . Φέρνουν τύχη και προστασία. Συγκεκριμένα τα κωνσταντινάτα έχουν την ιστορία τους στην Αγία Ελένη όταν το 326 μ.Χ βρήκε τον Τίμιο Σταυρό , τον έκοψε στα δυο και τα ιερά πριονίδια ανακατεύτηκαν με πολύτιμα μέταλλα και κόπηκαν τα πρώτα κωνσταντινάτα.  Τα χρυσά αυτά φλουριά θεωρούνται πολύτιμα κοσμήματα για τα μωρά αλλά και για τους μεγάλους.

Χρυσές παραμάνες προσφέρονται από φίλους της οικογένειας για να τοποθετηθούν στα πρώτα ρουχαλάκια του μωρού και να του φέρουν τύχη ή να το προστατέψουν από το κακό μάτι . Γι’ αυτό και οι περισσότερες παιδικές παραμάνες στολίζονται και από ένα ματάκι. Επίσης μπορούν να τοποθετηθούν στο μαξιλάρι  του μωρού για να φέρει την καλή τύχη.Είναι κατασκευασμένες από χρυσό 14 Κ ή 9Κ και έχουν διάφορα σχέδια , όπως κρεμαστά ματάκια,αρκουδάκια,σταυρουδάκια και άλλα.

Παιδικές ταυτότητες -βραχιόλια .Είναι ένα κλασικό κόσμημα που το επιλέγουν πολύ οι συγγενείς ενός μωρού . Πάνω στην ταυτότητα μπορούν να χαράξουν  το όνομά του ή ακόμα και κάποιο άλλο μήνυμα ή ευχή που θα το συνοδεύει σε όλη του τη ζωή. Είναι ένα κόσμημα που θα φορεθεί και στην παιδική ηλικία.

Μια άλλη επιλογή για τις μικρές πριγκίπισσες είναι τα παιδικά βραχιόλια.Τα βραχιόλια με κρεμαστές φιγούρες είναι ένα όμορφο δώρο που θα μπορούσε να φορεθεί από ένα βρέφος , μέχρι και μεγαλύτερη ηλικία ,που θα το έκανε να λάμπει στον καρπό του .Είναι από τα πιο όμορφα κοσμήματα για τα μωρά Είναι καλοφτιαγμένα και ασφαλή από άριστα υλικά.

Για εσάς που θα θέλατε κάτι απλά για να στολίσετε την κούνια του μωρού, μια πολύ ωραία και οικονομική επιλογή είναι οι μικρές εικόνες της Παναγίας από ασήμι για αγόράκια και κορίτσάκια!

Σχολιάστε