Τι δαχτυλίδια ταιριάζουν σε κάθε χέρι

Είναι γεγονός πως υπάρχουν αναρίθμητα σχέδια δαχτυλιδιών και κάποιες φορές αυτή η μεγάλη ποικιλία προκαλεί ως και σύγχυση στο τι να διαλέξεις. Παράλληλα, είναι κοινά αποδεκτό πως δεν ταιριάζουν όλα σε όλους, ούτε και τα ίδια σε διαφορετικούς ανθρώπους. Και είναι αναμενόμενο να συμβαίνει, αν σκεφτούμε πως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Βέβαια, αν και η διάπλαση των χεριών διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, εντούτοις τα κοινά χαρακτηριστικά βοηθούν στο να ομαδοποιήσουμε τα χέρια όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Το, επίσης, καλό νέο είναι πως τα σχέδια δαχτυλιδιών συνδέονται με τύπους δαχτυλιδιών. Κάθε τύπος δαχτυλιδιού συγκεντρώνει ορισμένα χαρακτηριστικά και αυτά είναι που καθορίζουν το πού ταιριάζει περισσότερο. Αυτό είναι και το κλειδί: να γνωρίζεις τι ταιριάζει σε κάθε τύπο χεριού και σε κάθε στυλ δαχτύλων. Πώς είναι αυτό που κολακεύει και αναδεικνύει το στυλ μιας γυναίκας, ανάλογα με τη διάπλαση των χεριών και των δαχτύλων της. Η κατάκτηση αυτής της γνώσης θα σε διευκολύνει στις αποφάσεις και θα σε οδηγήσει τελικά στην κατάλληλη επιλογή δαχτυλιδιού.

Θυμήσου να διαβάσεις και το άρθρο μας για το πώς να βρίσκεις με ασφάλεια το μέγεθος του δαχτυλιδιού που πρέπει να παραγγείλεις.

Τι είδους δαχτυλίδια ταιριάζουν περισσότερο σε λεπτά δάχτυλα

Τα λεπτά δάχτυλα είναι ντελικάτα, χαριτωμένα, ενώ κάποιες φορές μοιάζουν εύθραυστα. Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο στην αίσθηση που αφήνουν σε κάθε χρονική περίοδο της ζωής μας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν ένα δαχτυλίδι προορίζεται για μια γυναίκα με λεπτά δάχτυλα τότε αυτό είναι καλύτερο να είναι λεπτεπίλεπτο, με φίνα χαρακτηριστικά και λεπτές γραμμές.

Η πέτρα που διαθέτει καλό είναι να μην είναι πολύ μεγάλη στο μέγεθός της. Η αναλογία μεταξύ πέτρας, σχεδίου δαχτυλιδιού και δαχτύλων να είναι τέτοια που να προσφέρει αρμονία και ένα κολακευτικό αποτέλεσμα. Στα λεπτά δάχτυλα ταιριάζουν, ακόμα περισσότερο, τα δαχτυλίδια με μικρές πέτρες, τα δαχτυλίδια ροζέτα με μικρή κεντρική πέτρα, αλλά και όλα τα μινιμαλιστικά σχέδια.

Δαχτυλίδια που ταιριάζουν σε μακριά δάχτυλα

Στα μακριά δάχτυλα οι επιλογές είναι αρκετά διευρυμένες, γιατί τους ταιριάζουν πολλά είδη δαχτυλιδιών. Από τα πολύ εντυπωσιακά μέχρι και τα πιο απλά δαχτυλίδια. Εκεί που θα μπορούσε να σταθεί κάποιος και να κάνει μια μελετημένη επιλογή είναι στο σχήμα της πέτρας. Για να επιτευχθεί ισορροπία, οι στρογγυλές και τετράγωνες πέτρες είναι προτιμότερες από τις οβάλ ή οποιοδήποτε άλλο μακρόστενο σχήμα στην πέτρα.

Ειδικά σε μακριά και λεπτά δάχτυλα ταιριάζουν εκλεκτά κοσμήματα, χωρίς μεγάλους όγκους, ενώ σε μακριά και χοντρά δάχτυλα ταιριάζουν περισσότερο τα πιο φαρδιά δαχτυλίδια.

Χοντρά δάχτυλα και τα πιο κατάλληλα δαχτυλίδια

Αντίθετα με όσα αναφέραμε για τα λεπτά, στα χοντρά δάχτυλα η ισορροπία επιτυγχάνεται με ένα πιο “πλούσιο” σε όγκο δαχτυλίδι. Είναι κατάλληλο ένα σχέδιο που να κάνει το δαχτυλίδι το κυρίαρχο στοιχείο, γιατί αλλιώς οποιοδήποτε κόσμημα θα επισκιαστεί. Τα μονόπετρα δαχτυλίδια με μεγάλη πέτρα είναι ιδανικά. Όπως επίσης και τα δαχτυλίδια ροζέτα με μια μέτρα σε εντυπωσιακό χρώμα. Αλλά και τα σειρέ δαχτυλίδια και ειδικότερα τα μισόβερα.

Την περίπτωση των χοντρών και λεπτών δαχτύλων την καλύψαμε πιο πάνω. Όσον αφορά τα χοντρά και κοντά δάχτυλα προτείνουμε φαρδιά δαχτυλίδια με πέτρες σε μακρόστενο σχήμα, ώστε να ξεχωρίσουν και να δώσουν ταυτόχρονα την ψευδαίσθηση του μάκρους στα δάχτυλα.

Τα καλύτερα δαχτυλίδια για κοντά δάχτυλα

Στα κοντά δάχτυλα ταιριάζουν δαχτυλίδια που τα κάνουν να μοιάζουν μακρύτερα. Καλύτερες επιλογές είναι τα λεπτά σχέδια με απλές γραμμές και μικρό φάρδος. Όπως αναφέραμε πιο πριν, οι μακρόστενες πέτρες προσφέρουν μάκρος γι’ αυτό προτιμήστε πέτρες σε οβάλ, ρόμβο και παραλληλόγραμμο σχήμα.

Δαχτυλίδια για μεγάλα χέρια και δαχτυλίδια κατάλληλα για μικρά χέρια

Με όσα μοιραστήκαμε πιο πάνω περιγράψαμε τις απαραίτητες συστάσεις για την προτίμηση δαχτυλιδιών, ανάλογα με τη διάπλαση των δαχτύλων. Είδαμε πώς με τις κατάλληλες επιλογές προσπερνούμε ή διορθώνουμε δύσκολα σημεία και πώς τονίζουμε κάποια άλλα. Κατά αντιστοιχία, ισχύουν σε σημαντικό βαθμό παρόμοιες συστάσεις και για τις περιπτώσεις που μια γυναίκα έχει μικρά ή μεγάλα χέρια.

Έτσι, λοιπόν, αν και μια γυναίκα με μεγάλα χέρια και μακριά, λεπτά δάχτυλα μπορεί να φορέσει σχεδόν όλα τα είδη δαχτυλιδιών, περισσότερο κατάλληλα είναι τα εντυπωσιακά δαχτυλίδια. Ειδικότερα, αυτά που έχουν κάποια μεγάλη, εντυπωσιακή πέτρα. Αν τα δάχτυλα είναι χοντρά, τότε ένα πιο φαρδύ δαχτυλίδι είναι καλή επιλογή για να ξεχωρίζει και να κυριαρχεί στο χέρι.

Για μια γυναίκα με μικρά χέρια, τα πιο λιτά και πιο λεπτεπίλεπτα δαχτυλίδια γίνονται ο βασικός στόχος σου. Οτιδήποτε χοντρό, βαρύ και φορτωμένο δεν προορίζεται για αυτή. Εφόσον έχει λεπτά δάχτυλα, τα δαχτυλίδια με μικρή πέτρα είναι ό, τι πρέπει. Σε αντίθετη περίπτωση, ένα σειρέ δαχτυλίδι είναι πιο ταιριαστή επιλογή. Όπως και ένα δαχτυλίδι που έχει μια πέτρα στη μέση και μικρότερες δεξιά και αριστερά.

Γυναικεία δαχτυλίδια σε μεγάλη ποικιλία

Στο e-shop θα βρεις πολλά σχέδια σε διάφορα είδη δαχτυλιδιών, σε βέρες και μονόπετρα δαχτυλίδια. Στα φυσικά καταστήματα κοσμημάτων Spiros Tasoulis Jewellery διαθέτουμε ακόμα περισσότερα σχέδια, τα οποία ανανεώνουμε συχνά. Επικοινώνησε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεσαι και έλα να ανακαλύψουμε μαζί το πιο κατάλληλο δαχτυλίδι για κάθε περίσταση.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε