Γιορτινές ιδέες για να ανακοινώσετε ότι παντρεύεστε – Part1

Τα Χριστούγεννα αποτελούν πάντα μια εξαιρετική περίοδο για να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το ίδιο και η Πρωτοχρονιά. Είναι, επίσης, και μια δημοφιλής περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας γίνονται πολλές από τις προτάσεις γάμου. Συνδυάζοντας αυτά τα δεδομένα, τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη στιγμή για να ανακοινώσετε ότι παντρεύεστε!

Αν μόλις αποφασίσατε να παντρευτείτε και ανυπομονείτε να πείτε τα υπέροχα νέα σε συγγενείς και φίλους, οργανώστε κάτι ξεχωριστό στις γιορτές των Χριστουγέννων και «ξεφουρνίστε» τα. Το γιορτινό τραπέζι είναι η κλασική και αλάνθαστη οδός, όμως ακολουθούν μερικές ακόμα ιδέες για να τις φέρετε στα μέτρα σας και να τους ξαφνιάσετε.

Κυνήγι θησαυρού

Οργανώστε ένα κυνήγι θησαυρού μετά το φαγητό. Φτιάξτε μόνοι σας όλα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν τους παίκτες στον θησαυρό. Βρείτε γρίφους. Διαλέξτε κρυψώνες. Και φυσικά σχεδιάστε ένα μοναδικό αντικείμενο για θησαυρό, που μέσω αυτού θα γίνεται σαφές ότι αποφασίσατε να παντρευτείτε. Τι μπορεί να είναι αυτό; Μια κορνίζα με πρόσφατη φωτογραφία σας και σε πρώτο πλάνο το δαχτυλίδι αρραβώνων. Αλλά και μια εκτυπωμένη κάρτα – προσκλητήριο, τύπου Save the Date, με την ανακοίνωση της ημερομηνίας του γάμου σας. Θα πρέπει, βέβαια, είτε να τους καλέσετε στο σπίτι σας, αν ζείτε ήδη μαζί, ή να γνωρίζετε λίγες μέρες πριν σε ποιο σπίτι θα συγκεντρωθείτε για το γιορτινό τραπέζι.

Κρύψτε το νέο κάτω από την πετσέτα

Για να κάνετε έκπληξη στους αγαπημένους σας συγγενείς και φίλους κρύψτε κάτω από την πετσέτα φαγητού ένα χαρτάκι που θα έχει δύο στοιχεία. Τα ονόματά σας και μια ημερομηνία. Εναλλακτικά, τυπώστε μια φωτογραφία σας μαζί με την ημερομηνία του γάμου. Φανταστείτε την έκπληξή τους όταν όλοι την ίδια στιγμή θα τραβήξουν την πετσέτα τους γιατί θα είναι η στιγμή που ξεκινά το γεύμα. Πόσοι λέτε να μείνουν με το στόμα ανοιχτό;

Δωράκια για όλους

Παραγγείλτε δωράκια για όλους. Συμβολικά, λόγω των γιορτών. Γούρια, αρωματικά στικς, κεράκια, χουχουλιάρικα καλτσάκια, κούπες για ζεστά ροφήματα με χριστουγεννιάτικα σχέδια κ.α. Και συνοδέψτε τα με τις ευχές σας για καλές γιορτές και καλή χρονιά. Και κάπου εκεί, μαζί με τις ευχές, ανακοινώστε τους στην ίδια κάρτα πως εκτός των άλλων η νέα χρονιά θα είναι και η χρονιά του γάμου σας.

Παίξτε ένα παιχνίδι ανασκόπησης της χρονιάς που πέρασε

Σχεδιάστε να παίξετε όλοι μαζί ένα παιχνίδι που σκοπό έχει να μοιραστεί ο καθένας το πιο σημαντικό, για τον ίδιο, γεγονός της χρονιάς που φεύγει. Μοιράστε χαρτάκια και στυλό και ζητήστε από όλους να γράψουν το πιο σημαντικό που τους συνέβη. Στη συνέχεια θα πρέπει να τυλίξουν τα χαρτάκια σε ρολό και να τα ρίξουν ανώνυμα μέσα σε μια γυάλα. Έπειτα, αφού ανακατευθούν τα χαρτάκια, ο καθένας θα βγάζει τυχαία ένα χαρτάκι και θα το διαβάζει σε όλους. Σκοπός είναι να μαντέψετε ποιος έγραψε το συγκεκριμένο χαρτάκι και άρα ποιος έζησε το συγκεκριμένο γεγονός. Εσείς στο χαρτάκι σας θα γράψετε για τη σημαντική απόφαση, που πήρατε, να παντρευτείτε. Άραγε, θα καταλάβουν αμέσως ποιανού είναι το χαρτάκι ή λόγω της σύνθεσης της παρέας θα μπερδευτούν;

Συνεχίζεται με περισσότερες ιδέες στο 2ο μέρος

Μέχρι τότε, δείτε μερικά μονόπετρα δαχτυλίδια από τις συλλογές μας στο eshop και με την πρώτη ευκαιρία επισκεφτείτε ένα από τα φυσικά καταστήματα Σπύρος Τασούλης Jewels, σε Αθήνα και Χαλάνδρι. Δείτε εδώ πού βρισκόμαστε και πώς θα έρθετε.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε