Μονόπετρο, σύμβολο αιώνιας αγάπης

Η στιγμή που μια γυναίκα δέχεται πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της, είναι ένα από τα σημαντικά γεγονότα της ζωής της.Το μονόπετρο είναι από τα πιο αγαπημένα κοσμήματα μιας γυναίκας και συμβολίζει την αιώνια αγάπη.

Στα τέλη του 18ου αιώνα ο κοσμηματοπώλης Τσαρλς Λούις Τίφανι δημιούργησε το κλασικό  δαχτυλίδι των αρραβώνων με το ένα και μοναδικό μπριγιάν που δενόταν σε πλατίνα. Όμως ο πραγματικός εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Αρχιδούκας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων , ο πρώτος που χάρισε στην αγαπημένη του , ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αναγορεύοντας το σε κατεξοχήν σύμβολο συζυγικής πίστης.

Το διαμάντι είναι η παραδοσιακή επιλογή για ένα μονόπετρο. Κλασικό και διαχρονικό είναι το πιο δημοφιλές καθώς και το πιο σταθερό. Όταν επιλέγουμε ένα διαμάντι, η πρώτη μας προτεραιότητα  είναι να διαλέξουμε σχήμα. Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι το στρογγυλό διαμάντι  λόγω της απίστευτης λάμψης του. Υπάρχουν όμως  και άλλα σχήματα: Διαβάστε το σχετικό μας άρθρο για τα διαμάντια.

Ποιο μονόπετρο να διαλέξω;

monopetra-me-diamanti-Al'oro
μονόπετρα με διαμάντι της συλλογής Al’oro

Το πιο δημοφιλές μονόπετρο είναι το λευκόχρυσο μονόπετρο δαχτυλίδι. Αν το στυλ σας είναι απλό , μπορείτε να επιλέξετε κάτι απλό με μια πέτρα στο κέντρο, για να το φοράτε καθημερινά ακόμη και με τη βέρα σας. Αν σας αρέσουν τα εντυπωσιακά κοσμήματα , που θα τα φοράτε περιστασιακά, τότε επιλέξτε κάτι πιο περίπλοκο και εντυπωσιακό σε σχήμα.

monopetro-daxtylidi-lefkoxriso-k18-diamanti
μονόπετρα δαχτυλίδι λευκόχρυσο Κ18 με διαμάντι

Για εσάς που θέλετε να ξεχωρίζετε και αναζητάτε κάτι πιο πρωτότυπο , υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Μονόπετρο με μαύρο διαμάντι

Πρόκειται για φυσικά διάφανα διαμάντια που σε ειδικά εργαστήρια έχουν μετατραπεί σε μαύρα. Εκπέμπουν πολυτέλεια και μυστήριο.

monopetro-daxtylidi-roz-xriso-k18-mavro-diamanti
μονόπετρο δαχτυλίδι ροζ χρυσό Κ18 μαύρο διαμάντι

Μονόπετρο με σμαράγδι , ρουμπίνι  ή ζαφείρι

Το φωτεινό πράσινο του σμαραγδιού, το κόκκινο του ρουμπινιού και το φωτεινό μπλε του ζαφειριού  , δίνουν μια μοναδική αίσθηση στο μονόπετρο δαχτυλίδι.

monopetra-daxtylidia-k18-lefkoxriso-roumbini-zafiri
μονόπετρα δαχτυλίδια Κ18 λευκόχρυσο με ρουμπίνι και ζαφείρι

Όπως είναι γνωστό τα μέταλλα τα οποία χρησιμοποιούνται στα δαχτυλίδια αρραβώνα είναι ο χρυσός, ο λευκόχρυσος και η πλατίνα. Το πιο δημοφιλές είναι ο λευκόχρυσος 14 ή 18 καρατίων..

Όταν σκεφτείτε να αγοράσετε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων, θέλετε φυσικά το καλύτερο που θα μπορούσατε να διαθέσετε, καθώς και μια πανέμορφη πέτρα που θα φυλάξετε για πάντα .Όταν θα αρχίσετε, λοιπόν, να ψάχνετε για μονόπετρο, θα βοηθηθείτε αν έχετε μια ιδέα σχετικά με τα 4 χαρακτηριστικά του (Κοπή, Καθαρότητα, Καράτι και Χρώμα). Διαβάστε το σχετικό άρθρο μας για τα χαρακτηριστικά των διαμαντιών.

Όσο πιο σπάνια είναι τα χαρακτηριστικά του διαμαντιού τόσο πιο ακριβή είναι η τιμή του. Όταν αγοράζετε ένα δαχτυλίδι μονόπετρο, πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας τον προσωπικό σας προϋπολογισμό και το κατάστημά μας θα σας βοηθήσει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία πανέμορφων δαχτυλιδιών, στην καλύτερη επιλογή.

Σχολιάστε