Δώρα βάπτισης για αγόρια και κορίτσια

Όταν σκέφτεσαι πως πρέπει να αναζητήσεις ένα δώρο για κάποια περίσταση, για κάποιο πρόσωπο, νιώθεις να ενθουσιάζεσαι με την ιδέα; Σε εξιτάρει το γεγονός ότι καλείσαι να συνδυάσεις αρκετές επιμέρους παραμέτρους και να επιλέξεις το πιο κατάλληλο δώρο; Ανυπομονείς να ανακαλύψεις αν το δώρο σου πρόσφερε χαρά και ικανοποίηση στον παραλήπτη;

Όταν πρόκειται για δώρο που αφορά ένα μωρό ή μικρό παιδάκι, είτε αυτό είναι δώρο γέννησης, είτε δώρο βάπτισης, είτε δώρο γιορτής και γενεθλίων η πρόκληση είναι ακόμα πιο μεγάλη. Στις παραπάνω περιπτώσεις και ειδικά όταν το δώρο προορίζεται για ένα μωράκι, είναι έμμεσα παραλήπτες και οι γονείς του παιδιού. Με την έννοια ότι είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν για λογαριασμό του, που θα κρίνουν αν το δώρο είναι κατάλληλο, αν πρέπει να αλλαχθεί κλπ.

Παιδική ταυτότητα από χρυσό Κ14
Βραχιόλι παιδική ταυτότητα με σταυρό, από χρυσό Κ14 – Δες το στο E-shop

Κοσμήματα ως δώρα για τη βάπτιση

Κι ενώ για δώρο βάπτισης, αρκετές φορές, έρχονται πρώτα στο μυαλό τα βρεφικά και παιδικά ρούχα, ένα σετάκι παιδικά σεντόνια, ένα διακοσμητικό για το παιδικό δωμάτιο ή κάποιο παιχνίδι, τελικά όλα εμπεριέχουν το στοιχείο του εφήμερου. Τα παιδικά κοσμήματα, από την άλλη πλευρά, διατηρούν διαχρονικά την αξία τους. Παράλληλα, στον συναισθηματικό τομέα κερδίζουν με διαφορά. Συντροφεύουν τα παιδιά για όλη τη ζωή τους ως όμορφα αναμνηστικά της παιδικής ηλικίας, τα οποία, μάλιστα, μπορεί να εξελιχθούν ακόμα και σε οικογενειακά κειμήλια.

Χρυσή παιδική παραμάνα με ροζ ματάκι και σταυρό από Κ14
Χρυσή παιδική παραμάνα φυλαχτό, με ροζ ματάκι και σταυρό – Κ14 – Δες το στο E-shop

Αναλόγως της σχέσης που έχεις με το μωρό που βαπτίζεται, υπάρχουν επιλογές κοσμημάτων που ταιριάζουν περισσότερο ως δώρο βάπτισης από εσένα προς αυτό. Αν είναι ανιψάκι σου ή εγγονάκι σου τότε ένα μενταγιόν Κωνσταντινάτο ή μια ταυτότητα είναι ιδανικές επιλογές είτε πρόκειται για αγόρι, είτε για κοριτσάκι. Αν είναι το μωρό ενός φιλικού ζευγαριού τότε ένα φυλαχτό, μια χρυσή παραμάνα ή ένα βραχιόλι, αν είναι κοριτσάκι το μωρό που βαπτίζεται, είναι υπέροχες επιλογές.

Είδη κοσμημάτων για δώρα βάπτισης αγοριού και κοριτσιού

Υπάρχουν αρκετές ιδέες και είδη κοσμημάτων για δώρα βάπτισης, τα οποία δεν εξαρτώνται από το φύλο του μωρού. Η διαφοροποίησή τους περιορίζεται στο χρώμα του χρυσού ή στο χρώμα άλλων διακοσμητικών στοιχείων που μπορεί να συμπληρώνουν το σχέδιο. Έτσι, λοιπόν, είναι κατάλληλα τόσο για αγόρι όσο και για κορίτσι.

Είδη Μενταγιόν

Ένα μενταγιόν μπορεί να εμπεριέχει συμβολισμούς, να είναι φυλαχτό ή να αποτελεί ένα κόσμημα που χαρακτηρίζει το άτομο που το φορά.

Μενταγιόν Κωνσταντινάτο

Το Κωνσταντινάτο είναι ένα κόσμημα με ισχυρό συμβολισμό, ο οποίος συνδέεται με την χριστιανική πίστη. Προορίζεται ως δώρο για αγόρια και κορίτσια και επιλέγεται συνήθως από μέλη του στενού οικογενειακού κύκλου, όπως είναι ο παππούς, η γιαγιά, η θεία ή ο θείος του παιδιού. Επιλέγεται, επίσης, από ανθρώπους που είναι κοντά στην οικογένεια, όπως είναι οι κουμπάροι ή όταν υπάρχει κάποια σημαντική επαγγελματική σχέση ανάμεσά τους. Φοριέται για πάντα, έχει διαχρονική αξία και είναι ένα κόσμημα που περνά από γενιά σε γενιά.

Μενταγιόν με την Παναγία ή τον Χριστό

Ένα ακόμα είδος μενταγιόν που συνδέεται με την χριστιανική πίστη είναι αυτό που απεικονίζει την Παναγία και τον Χριστό. Εφόσον πρόκειται για δώρο βάπτισης και συνεπώς προορίζεται για ένα νεοφώτιστο μέλος της Εκκλησίας, ένα τέτοιο μενταγιόν είναι κατάλληλο για δώρο. Συντροφεύει για όλη τη ζωή τον παραλήπτη του και μπορεί να φοριέται καθημερινά ως φυλαχτό. Όποια κι αν είναι η σχέση ενός καλεσμένου της βάπτισης με την οικογένεια και το μωρό, ένα μενταγιόν με την Παναγία ή τον Χριστό είναι υπέροχη ιδέα δώρου βάπτισης.

Μενταγιόν με Μονόγραμμα και Μενταγιόν με Ζώδιο

Κατάλληλες προτάσεις για δώρο βάπτισης για αγόρια και κορίτσια είναι, επίσης, τα μενταγιόν που σχηματίζουν το αρχικό γράμμα του ονόματος του παιδιού. Ομοίως είναι και τα μενταγιόν που έχουν χαραγμένο το σύμβολο του ζωδίου στο οποίο ανήκει το μωρό. Βεβαίως, τα μενταγιόν αυτού του είδους είναι τέλεια και ως δώρα γιορτής και γενεθλίων αντίστοιχα. Αν είσαι καλεσμένος ή καλεσμένη σε βάπτιση, μη διστάσεις να αγοράσεις για δώρο το μονόγραμμα ή το ζώδιο. Πρόκειται για ένα κομψό κόσμημα με χαρακτήρα που “κουμπώνει” με το άτομο που το φορά και δεν περιορίζεται από την ηλικία.

Στη συνέχεια του αφιερώματος στα δώρα βάπτισης, αναφερόμαστε σε κοσμήματα όπως τα φυλαχτά και οι ταυτότητες, σε δώρα αποκλειστικά για βάπτιση κοριτσιού, αλλά και σε δώρα που σε βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπη ή ασπροπρόσωπο.

Στο Eshop και ιδιαίτερα στα κοσμηματοπωλεία Spiros Tasoulis στο κέντρο της Αθήνας και στο Χαλάνδρι διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε παιδικά κοσμήματα και σε κοσμήματα που γίνονται ιδανικά δώρα για μια βάπτιση. Επισκεφτείτε μας και μαζί θα εντοπίσουμε το δώρο βάπτισης που θα κάνει την καλύτερη εντύπωση.

Photography | Design: canva pro

Σχολιάστε